Reizen in Groot-Brittanië – de highlights

Ja, Londen is gaaf, maar de UK heeft nog veel meer te bieden. Lees hier over mijn persoonlijke favorieten van Groot-Brittanië!

Het beste van Engeland

Het nadeel van Groot-Brittanië is natuurlijk dat het weer vaak slecht is. Een echte zonovakantie zal het dus niet zo snel worden. Het voordeel hiervan is dan weer wel dat er heel veel natuurschoon te vinden is. Prachtige regio’s zijn bijvoorbeeld Kent, met de beroemde kliffen van Dover, en Yorkshire. Ook het noordelijke Lake District is een aanrader voor liefhebbers van water, heuvels en wilde beesten. Houd je meer van een culturele vakantie? Bezoek dan eens muziekstad Liverpool, of de Harry Potter studio’s vlakbij Londen. Toptip van mij: combineer je natuurvakantie eens met één van de topfestivals die Engeland rijk is, zoals Glastonbury.

White_Cliffs_of_Dover_3_(Piotr_Kuczynski)

Kliffen van Dover

Het beste van Schotland

Kun jij niet kiezen tussen natuur, cultuur, activiteiten en rust? Dan kan ik je de Schotse Hooglanden van harte aanbevelen. Wat is daar onwijs veel te doen! Je vindt er bergen, meren, kastelen, mooie steden, whisky destilleerderijen, festivals en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eigenlijk te veel om in één vakantie allemaal te doen. Een absolute aanrader: de West Highland Line. Dit is een spoorlijn die de Hooglanden met Glasgow verbindt. Een prachtige rit op zich, maar nog leuker is het om onderweg op diverse plekken uit te stappen, een auto te huren en de regio te verkennen. Zo ontdek je echt het beste van Schotland.

OldCastleWick
Old Castle of Wick

Het beste van Wales

Groot-Brittanië mag dan geen zonnig paradijs zijn, maar in Wales vind je de prachtigste stranden en kustplaatsjes. Daar kom je echt helemaal tot rust. En voor actie hoef je nooit ver weg, want Wales is echt een wandelaarsland. Er zijn ontzettend veel wandelroutes die je door de mooiste landschappen voeren. Onderweg kom je vele kastelen, burchten en steencirkels tegen. Genoeg natuur gezien? Dan breng je een bezoekje aan de hoofdstad van Wales: Cardiff! Je kijkt er je ogen uit, vooral vanwege de opvallende Cardiffse subcultuur, je weet wel, van Mtv’s The Valleys. Lachen!

Pembrokeshire_coast_national_park_004

Pembrokeshire Coast National Park

 

Ben jij wel eens naar Groot-Brittanië geweest? Wat zijn jouw tips en aanraders? Post ze hieronder!

Reageren