Reizen in de wildernis: 4 top bestemmingen

Heb je de film ‘In to the wild’ gezien? In deze geweldige film volgen we Christopher. Christopher is de routine van zijn leven zat en besluit naar de wildernis van Alaska te vertrekken. Hoewel de film niet bepaald goed eindigt, raken veel mensen na het zien van de film geïnteresseerd in een reis door de wildernis. Heerlijk ‘survivallen’ alsof je leven ervan afhangt. De spanning en adrenaline die tijdens een reis door de wildernis door je aderen giert is niet te evenaren. Voel jij je ook aangetrokken tot de wildernis, maar weet je niet goed waar je deze kunt vinden? Wij hebben 4 topbestemmingen op een rijtje gezet!

Spitsbergen

Spitsbergen is een unieke eilandengroep in de Noordelijke IJszee. Deze archipel hoort op papier bij Europa, maar je hebt het gevoel in een andere wereld te zijn. De eilanden zijn zo goed als onbewoond en je bent er echt in de ‘wildernis’. De Spitsbergen worden gezien als dé beste locatie om ijsberen en walvissen in hun natuurlijk habitat bezig te zien. Bij Spitsberg reizen staan avontuur en survival centraal. Houd je van extreem én spectaculair? Dan is deze bestemming echt iets voor jou!

Tanzania

Tanzania is een van de meest avontuurlijke vakantiebestemmingen. Het land waar het wilde Afrika nog volop aanwezig is. Reusachtige bergen, ruige savannes en ’s werelds wildste dieren. In dit land leven bijna alle bekende Afrikaanse diersoorten en wildlifefotografie is hier dus erg populair. Houd jij van een safari die net iets unieker is als de andere safari’s én kan je goed tegen warme temperaturen? Dan zijn Tanzania reizen de perfecte keus!

wildernis-2

Lees ook: Dit zijn de beste landen voor een geweldige Safari!

Lapland

Van het oeroude Afrika, gaan we naar het koude Lapland. Dit is een van de beste plekken om het o zo populaire Noorderlicht te zien. Verken de uitgestrekte wildernis van die land op de sneeuwscooter door middel van een huskytocht. In Lapland kun je tientallen kilometers afleggen zonder een ander persoon tegen het lijf te lopen.

Zweden

Zweden staat bekend om zijn prachtige steden, maar in dit Scandinavische land is ook nog veel echte wildernis te vinden. De prachtige Zweedse natuur is zeer uniek en je kunt het land op avontuurlijke wijze verkennen. Op de kano, op te mountainbike of te voet, alles is mogelijk. Onderweg kun je overnachten in een schuilhut of natuurlijk wildkamperen, want dat is namelijk toegestaan in dit land. Pas wel op dat je geen ruzie krijgt met de Elanden!

Ben jij weleens in de ‘wildernis’ geweest? Zo ja, waar was dit? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren