Reizen en je mobiele abonnement? Tips om dit slim te regelen!

De fanatieke reiziger kent het dilemma ongetwijfeld, hoe ga je met je telefoonabonnement om wanneer je veel en vaak reist? Het hebben van een ongebruikt abonnement in Nederland kan dan onwenselijk zijn, maar het hebben van géén Nederlands nummer ook. Nu zijn er veel dingen inmiddels wereldwijd geregeld, maar het hebben van een goed mondiaal systeem voor mobiele telefonie is er niet één van. Daarom hier een aantal slimme tips die ervoor zorgen dat je wel altijd bereikbaar bent, maar niet met maandelijkse enorme kosten zit. Lees snel verder. 

Go sim only 

Het is in ieder geval slim om altijd wel één vast basisnummer te houden. Wanneer je in Nederland bent ingeschreven en als dit je basisplaats is, dan is het logisch om dit een Nederlands nummer te laten zijn. Wanneer je geen vast contract meer hebt lopen, is het slim dit zo snel mogelijk over te laten schakelen naar een sim only abonnement. Eventueel met je oude toestel of een tweedehands toestel van een ander. Een sim only abonnement kun je al voor een paar euro afsluiten en zorgt ervoor dat je maandelijkse lasten zeer laag zijn. Ook zijn ze qua duur vaak flexibel, van maandelijks opzegbaar naar een contract van twee jaar. Precies wat bij jou en je wisselende plannen past. Ben je toch weer eens een langere tijd in Nederland? Dan is het aan te raden om je abonnement tijdelijk te verhogen. Wanneer je kiest voor een aanbieder met een handige app, kun je het vaak daar al flexibel verhogen per maand. Dus behoud je nummer en ga voor sim only! 

Binnen de EU 

Wat veel mensen niet weten is dat data tegenwoordig niet meer begrensd is, waar het gaat om data en mobiel bellen binnen de Europese Unie. Dit is geregeld in Brussel en je kunt je databundel dus in heel Europa gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn voor opeens hele hoge kosten. Dus ga je op reis binnen de EU of ben je eigenlijk alleen aan het reizen binnen dit gebied, dan kun je gewoon een telefoon inclusief abonnement afsluiten. Die EU is toch zo gek nog niet!

Binnen de EU 

Internationaal 

Wanneer je buiten deze gebieden gaat reizen, dan is het slim om op de plek van bestemming een lokale simkaart te kopen voor tijdelijk gebruik. Neem een oude telefoon mee, of check of je huidige telefoon de mogelijkheid heeft tot een dual sim. Dit is iets wat bij steeds meer telefoons mogelijk is door de komst van de e-sim. Ga voor een simkaart waar je prepaid tegoed op kunt zetten, en je houdt zo mooi grip op je kosten.  

Als laatste is het goed om te benadrukken dat het gebruik van willekeurige open WIFI netwerken heel verleidelijk is, maar dat dit ook gevaren met zich meebrengt. Het hacken van een telefoon en laptop gaat zeer eenvoudig hierdoor. Ook geef je via deze weg soms meer informatie weg dan dat je lief is. Wees daarmee voorzichtig en investeer liever in iets meer databundelkosten. Want voordelig bereikbaar zijn op reis is leuk, gehackt zijn en een geplunderde bankrekening kost je uiteindelijk veel meer.

Fijne reis! 

Reageren