Reizen door Alaska

Omringd door water en voorzien van een schitterende natuur

Alaska is een Amerikaanse staat die grenst aan Canada en daarnaast omringd wordt door de Grote Oceaan, de Noordelijke Ijszee en de Beringzee. Alaska staat natuurlijk bekend om zijn schitterende natuur en vele natuurparken. Met een camper door Alaska trekken is dan ook zeker heel avontuurlijk om te doen. Er wonen maar 800.000 mensen in de gehele staat, terwijl het land zo groot is als de gehele Benelux, Duitsland en Frankrijk bij elkaar.

Unieke kenmerken van Alaska

Alaska telt ook veel verschillende eilanden. Wanneer je met een camper door Alaska trekt is het leuk om deze eilanden ook daadwerkelijk te bezoeken. Maar het meest bekende in Alaska is het uitgebreide berglandschap. De hoogste berg van Noord-Amerika is 6.194 meter. De belangrijkste rivier in Alaska is de Yukon. De hoofdstad van Alaska is alleen maar per vliegtuig of schip te bereiken.

Breng een bezoek aan een goudzoekersplaats

Wanneer je een bezoek brengt aan Alaska, moet je zeker langs gaan in Dawson City. Dit kleine stadje staat vooral bekend om de goudkoorts welke in de 19e eeuw begon. Er kan een rondleiding door de goudvelden gevolgd worden. Tevens wordt het stadje ook gekenmerkt door grote temperatuurschommelingen. In de zomer kan het gerust warm worden, terwijl het in de winter echt tientallen graden kan vriezen.

Een camper huren in Alaska

In Nederland zijn er verschillende organisaties die camperverhuur in Alaska aanbieden. In Nederland reserveer je dan een camper, waardoor je er heerlijk op uit kunt gaan wanneer je in Alaska aankomt. Wie weet kom je wel grote beren of elanden tegen wanneer je met de camper door Alaska trekt. Daarnaast zijn er ook volop vulkanen en gletsjers aanwezig. Met een camper door Alaska heen belooft een waar spektakel te worden!

Reageren