Reis de wereld rond in huis

Het liefst zijn we zoveel mogelijk op vakantie: je geniet van ontspanning, ontdekt nieuwe gebieden en leert andere mensen kennen. Zodra je thuiskomt van een reis verval je weer in je oude patroon en denk je met weemoed terug aan je vakantie. Hou het vakantiegevoel vast door je huis in te richten met exotische stukken van over de hele wereld. Zo reis je in huis de wereld rond.

Kies voor een warme kleur

Kenmerkend voor de meeste reizen is toch wel de aangename temperatuur en het warme, positieve gevoel dat je koestert. Dit gevoel haal je in huis door te kiezen voor warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan oranje, donkerrood en bruintinten. Door je huis te schilderen in deze warme kleuren geef je je huis een exotisch tintje.

Verdeel je huis in thema’s

Om elke keer verrast te worden en herinneringen op te halen van je verschillende reizen, is het een idee om je huis in gebieden te verdelen. Dit kan je overal in huis doen, ook op minder voor de hand liggende plekken waar je toch vaak komt. Kies bijvoorbeeld voor een begane grond met een warm wintersport thema, schilder de trap olijfgroen en creëer hier een Mediterraans thema.

De wereldkaart is onmisbaar

Als reisliefhebber gaat jouw hart sneller kloppen als je een wereldkaart ziet. Deze is dan ook onmisbaar in je interieur. Waar je vroeger alleen grote, logge wereldkaarten had, zijn er tegenwoordig veel verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan stickers van de verschillende continenten die je op je muur plakt of een wereldkaart gemaakt van kurk. Een ander leuk idee is om je muur te behangen met een gigantische wereldkaart.

Wees creatief met je mooiste herinneringen

Tijdens je reizen maak je veel foto’s en neem je souvenirs mee. Dit zijn natuurlijk de leukste aandenkens van je reis. Vul bijvoorbeeld een vitrinekast met jouw dierbaarste herinneringen. Je richt de vitrinekast in per land en vul hem met je leukste herinneringen. Vergeet hierbij vooral je reisgidsen niet die jou tijdens je reis de juiste weg hebben gewezen.

Reageren