Reis naar Cuba: welke dingen moet je vooral niet doen?

Cuba is de laatste jaren flink in opkomst als bestemming van een verre reis. Het land van salsa, rum en sigaren is dan ook een uitstekende vakantiebestemming. De bevolking van het land is enorm vriendelijk en gastvrij, de stranden en het weer zijn mooi en er zijn schitterende stadjes te vinden. Er zijn genoeg redenen om eens een bezoekje te brengen aan dit schitterende en veelzijdige eiland. Welke dingen moet je vooral NIET doen als je dit prachtige land bezoekt? Wij hebben deze dingen op een rijtje gezet!

Geen reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering is wettelijk verplicht voor mensen die Cuba bezoeken. Bij de Cubaanse douane worden zelfs controles uitgevoerd om te checken of je wel een reisverzekering hebt afgesloten. Als dit niet het geval is moet je deze op het vliegveld kopen en dit is over het algemeen een vrij dure aangelegenheid.

Beste reisverzekering 2021


De massa volgen

Heel erg toeristisch is Cuba nog niet maar er zijn genoeg plekken die wel behoorlijk drukbezocht worden. Een belangrijke tip voor een nog leukere rondreis naar Cuba is om de massa niet te volgen. Laat de meest toeristische spots links liggen en laat je informeren door locals over de mooiste en rustige plekken van het land.

Haasten en je druk maken

Geduld is een schone zaak en dit geldt zeker in Cuba. Het land is schitterend en gastvrij maar er is een ding dat je niet moet doen: haasten. In Cuba gaat alles in een rustig en relaxt tempo en hier zul jij je niet te druk over moeten maken. Het kan zomaar zijn dat je een uur of langer staat te wachten voor buskaartjes, het wisselkantoor of de douane. Wees geduldig en geniet tijdens het wachten van de omgeving en de sfeer van Cuba.

cuba-2

Lees ook: Tips voor een topvakantie in Cuba!

Er vanuit gaan dat je overal je telefoon op kunt laden

Cuba is de laatste jaren flink aan het moderniseren maar is op dit gebied nog steeds niet op het niveau dat wij gewend zijn. Er zijn bijvoorbeeld lang niet overal stopcontacten beschikbaar waar jij te telefoon op kunt laden. Het is dan ook handig om een flinke powerbank mee naar Cuba te nemen als jij niet met een lege telefoon wilt komen te zitten.

Geen cash bij je hebben

Iets wat je zeker niet moet doen in Cuba is vergeten om cashgeld bij je te hebben. In Cuba zijn er maar weinig pinautomaten te vinden en nog minder die het Europese Maestro accepteren. Eigenlijk moet je overal waar je komt met contant geld betalen en daarom is het wel zo verstandig om altijd en overal cash bij je te hebben. Het is verstandig vooraf na te denken over hoeveel geld je ongeveer bij je moet hebben zodat je niet met te veel geld over straat gaat. Reken wel altijd een beetje extra geld voor onvoorziene omstandigheden.

Geen visum aanvragen

Misschien een voor de hand liggende tip maar daarom niet minder belangrijk. Een visum is verplicht voor het bezoeken van Cuba en moet daarom niet vergeten worden. Een visum voor een bezoek aan Cuba van maximaal 30 dagen kost maar iets meer dan 20 euro.

Heb jij Cuba weleens bezocht? Zo ja, wat vond jij ervan? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren