Reis je rot

Wat is er nu leuker dan op reis gaan? Je ontmoet nieuwe mensen, proeft nieuwe smaken en hoort nieuwe muziek. Je ogen worden voortdurend geprikkeld door de totaal andere natuur en cultuur en soms ervaar je het al als een hele prestatie om in een andere taal een brood te bestellen. Reizen is leerzaam, ontspannend en inspirerend. Het verrijkt een mensenleven.

Soorten reizen en vakanties

Er zijn allerlei manieren waarop je een nieuwe plek kunt verkennen. De spannendste methode is natuurlijk door te gaan backpacken. Met vrijwel niets in je rugzak moet je er dan maar weer iedere avond voor zien te zorgen dat je een maaltijd op tafel krijgt en dat je droog slaapt. Hoewel veel backpackers vooraf wel een soort reisschema hebben gepland, kenmerkt deze manier van reizen zich toch met name door het vrijblijvende karakter. Bevalt het je nog dan blijf je, zo niet dan trek je verder met je rugzak. En het is zelfs niet ongebruikelijk voor een backpacker om tijdens zijn trip af en toe wat te werken.

Ben je geen typische student meer? Een heel andere manier om iets van de wereld te zien betreft een citytrip. Dat betekent dat je gedurende een meestal korte periode een stad bezoekt die je dan helemaal uitpluist. Neem de lonely planet mee met daarin vele tips ten aanzien van je bestemming en bezoek ook de minder bekende plekken van de stad waarin je tijdelijk bent. Na een citytrip heb je een stad vaak van binnen en van buiten helemaal gezien en dan weet je hoe de sfeer daar is.

Soorten bestemmingen

Erg bepalend voor hoe jij je korte of lange vakantie zult ervaren is natuurlijk de aard van de bestemming waarvoor je kiest. Het weer speelt daarin een belangrijke rol. Ga je naar Noorwegen? Dat is een prachtig land qua natuur. Maar neem dan je regenjas vooral ook mee. Naar de landen rond de middellandse zee ga je vooral omdat het daar juist aangenaam weer is in de periode dat het in Nederland herfst of winter is.

De bestemming bepaalt natuurlijk ook de cultuur en de natuur die je zult tegenkomen tijdens je reis. Het culinaire aspect speelt daarin een belangrijke rol want de liefde voor een land vormt zich niet zelden via de maag. Geniet van de heerlijkste gerechten die je nooit eerder hebt geproefd.

Reizen is vaak kostbaar

Op reis gaan kost geld en voor geld zul je moeten werken. Helaas zul je dus niet op ieder gewenst moment kunnen gaan rondreizen. Daar gaat je baas vast niet mee akkoord. Ben je er echter ineens echt even aan toe om er tussenuit te gaan en kun je vrij krijgen, boek dan bijvoorbeeld een last minute hotel. Dat is relatief goedkoop en dan kun je toch even lekker snel je batterij opladen.

Het voordeel van het last minute boeken van een hotel ten opzichte van andere ad hoc oplossingen, is dat daar alles voor je verzorgd wordt. Je hoeft weinig in te pakken voor je reis en eten kan meestal ook gewoon in het hotel zelf. Op deze manier krijg je vandaag een ingeving om op reis te gaan en ben je morgen op je bestemming. Dat is toch geweldig?

Reageren