Proef het eilandleven in Griekenland

Wist je dat Griekenland uit meer dan 6000 eilanden bestaat, waarvan er meer dan 200 bewoond zijn? Dat maakt Griekenland de ideale Europese bestemming om te proeven van het eilandleven: zon, zee en strand, maar ook eigen identiteit, cultuur en historie. Tijdens een rondreis Griekenland kun je meerdere eilanden bezoeken of je boekt een heerlijke last-minute naar de zon, waarbij je rechtstreeks op Samos-stad of Kreta vliegt.

Eilandhoppen op de Cycladen

De Griekse Cycladen staan bekend om hun ruige kustlijnen en prachtige stranden én zijn ook nog eens goed te combineren met een bezoek aan hoofdstad Athene. Vanuit Athene reis je per ferry in 3,5 uur naar het eiland Naxos, waar je kunt genieten van een echte relaxvakantie, levendige stadjes en een gave roadtrip rond het eiland. Vanuit Naxos reis je eenvoudig verder naar Santorini: dé Instagram bestemming van Griekenland. Hoe perfect wil je het hebben? Het is toeristisch, maar dat is uiteraard niet voor niets: pittoreske witte blauw-witte huisjes, steile kliffen en een helderblauwe zee kenmerken één van de bekendste eilanden van Europa.

Authentiek Samos

Wil je ontsnappen aan het massatoerisme, maar wel rechtstreeks vliegen? Dan is Votsalakia, Samos een uitstekende keuze. Dit gemoedelijke havenplaatsje aan de voet van het Kerkis-gebergte biedt alles dat je nodig hebt voor een succesvolle vakantie: een mooi strand, een mild klimaat en volop mogelijkheden om de rest van het eiland te verkennen. Spring in de golven van Tsamadou, flaneer op de boulevard van het karakteristieke Kokkari en eet inktvisringen bij de zonsondergang in Samos-stad. Ook outdoorliefhebbers komen hier prima aan hun trekken: het Kerkis-gebergte is in het voor- en najaar een fantastische wandelbestemming en ook zeekayakken is populair op Samos.

Mountainbiken in Corfu

Wie de uitdaging zoekt op fietsgebied, zal zeker gecharmeerd zijn van het bergachtige binnenland van Corfu. In hartje zomer is het hier te warm om lekker te fietsen, maar de maanden mei, juni en oktober lenen zich perfect voor een mountainbiketocht over dit opvallend groene eiland. De Pantokrator berg rijst op in het binnenland, terwijl de kusten ruig zijn en de zee op sommige plekken woest. In Corfu-stad kun je op meerdere plekken mountainbikes huren, waarmee je uitdagende dagtochten kunt maken of het eiland rond kunt fietsen.

Een comfortabele basis

Het is fijn als je zorgeloos kunt genieten van je vakantie. Boek bijvoorbeeld vakanties naar Griekenland van FTI, zodat je verzekerd bent van een comfortabele overnachtingsplek. Er zijn voldoende accommodaties in Griekenland. Naast vakantieparken en hotels, zijn er ook gezellige Bed & Breakfasts, die een uniek inkijkje geven in het eilandleven.

Eilandleven, maar dan anders

Ben je al eerder in Griekenland geweest en wil je wel eens iets anders? Houd je van het eilanden, mooi weer en hagelwitte stranden? Misschien zijn vakanties naar Curacao van FTI dan een mooie volgende stap! Het is wat verder vliegen, maar wanneer het in Griekenland kouder wordt, blijft het in Curacao Caribisch warm. Curacao is de ideale bestemming voor een goede portie winterzon!

Reageren