Praktische tips voor een dagje strand

In Nederland hebben we wel 523 kilometer aan strand! Een dagje strand is dan ook een van onze favoriete bezigheden in de zomer. Zodra de zon begint te schijnen en de temperatuur toeneemt wordt het druk op het strand. In deze blog geef ik je tips om zo’n dag goed te laten verlopen.

1. Plan je vervoer

Er zijn verschillende opties om naar het strand te gaan. Als je naar een wat minder druk strand gaat kan je prima met de auto. Weet dan waar je kan parkeren en waar je eventueel gratis kan parkeren. Maar voor de populairste stranden zoals Scheveningen of Zandvoort, is het bijna niet te doen om er met auto te komen. Het openbaar vervoer of de fiets zijn dan goede opties! Wees op de hoogte van de laatste vertrektijden van de bus of tram en zet je fiets goed vast.

2. Neem snacks mee

Nu zijn er op veel stranden strandtenten te vinden waar je goed kunt lunchen of wat kunt drinken. Maar als je geld wilt besparen kan je ook zelf snacks meenemen. Denk bijvoorbeeld aan schijven watermeloen, chips, sandwiches of nootjes. Een grote fles water met wat munt of een schijfje citroen houdt je gehydrateerd. Neem alles mee in een koelbox om het lekker koud te houden. Tip: op enkele Nederlandse stranden mag je ook barbecueën. Dat is een geweldige afsluiter van een dagje strand.

3. Zorg voor schaduw

Die zon is heerlijk! Maar als je de hele dag in de zon zit heb je meer kans op oververhitting, een zonnesteek of op dat je verbrand. Neem daarom een parasol of een windscherm mee zodat je schaduw kunt creëren.

4. Geef kinderen een naambandje

Kinderen vinden het strand vaak geweldig! Ze kunnen lekker rondstruinen, vies worden en spelen met het water en het zand. Ze vergeten daardoor vaak op papa en mama te letten, waardoor je je kind opeens kwijt kan zijn. Ga in dat geval altijd naar de reddingsbrigade. Om ervoor te zorgen dat jouw zoon of dochter snel weer bij je terug is kan je hem of haar een ketting of polsbandje met een naam en jouw telefoonnummer omdoen.

5. Vergeet de zonnebrand niet

Dit is een inkoppertje, maar vergeet zeker niet om zonnebrand mee te nemen. Kies een waterproof zonnebrand zodat je hem niet weg zweet of afspoelt in de zee. Hoe hoger de factor, hoe meer bescherming. Voor mensen met een lichte huid is minstens factor 30 aan te raden. Vergeet ook niet om om de 1,5 uur bij te smeren

6. Neem iets mee om te doen

Het strand is de perfecte plek voor een dutje, of om eens goed bij te praten. Maar neem ook andere dingen mee zodat je je niet gaat vervelen. Wees sportief en breng een bal, een tennis set of een frisbee. Of neem een goed boek of een muziekspeler mee.

7. Kies het juiste strand

Er zijn zoveel stranden in Nederland, er is daarom veel keuze. Bedenk daarom naar wat voor strand jij het liefst wilt. Met de auto ben je namelijk zo bij een rustiger strand of bij een strand waar honden zijn toegestaan.

8. Verberg je waardevolle spullen

Helaas hebben zakkenrollers nooit vakantie. Berg je waardevolle spullen daarom goed op. Zeker als je met z’n allen naar de zee gaat. Stop je telefoon en portemonnee bijvoorbeeld in een grote lege zonnebrandfles. Of verberg ze in een waterproof tasje in je koeltas.  Zo vallen ze niet meer op!

9. Volg de tips van de reddingsbrigade

De Nederlandse zee kan af en toe best gevaarlijk zijn. Met deze tips van de reddingsbrigade zorg je ervoor dat je veilig zwemt.

Reageren