Prachtige motorroutes in de Ardennen

De Ardennen is een mooie plek voor een ritje met de motor. Met de ruige natuur is het een prachtig gebied om te zien, en het heuvelachtige landschap maakt het rijden extra leuk. Naast de geweldige natuur biedt de Ardennen ook interessante plekken voor de geschiedenisliefhebber van de tweede wereldoorlog en er zijn pittoreske dorpjes die je kunt bezoeken. De Ardennen spreidt zich uit over een deel van België, Luxemburg en Frankrijk. Dit zijn een paar van de mooiste motorroutes in de Ardennen:

Een loop van La Gleize – Stoumont – Liemieux – La Gleize

Een route door een mooi groen landschap met rivieren. Onderweg komt je flink wat scherpe bochten tegen. De wegen van de 72 kilometer lange route zijn in goede staat, dus je kunt ten volle genieten. Neem in La Gleize een kijkje bij de Tiger Tank voor het museum over de tweede wereldoorlog. Een indrukwekkend voertuig!

Een loop van  Houffalize – Lierneux – Maffe –  Nassogne -Houffalize

Deze loop van 233 kilometer is een verademing voor de motorrijder. Zo ziet het echte België er uit. Er zijn een paar hoge punten met een geweldig uitzicht. En onderweg kom je langs genoeg cafés om even bij te komen.

Een route in het noorden van de Ardennen van Bourseigne Vieille – Givet

Deze korte route van 20 kilometer kan je makkelijk combineren met andere routes. Het is een echte weg voor de liefhebber van scherpe bochten. Vlieg door de bochten en geniet ondertussen ook van het geweldige uitzicht.

Een route van Mettet naar Spa

Een mooie route van 142 kilometer door landelijk België. Een prachtige weg voor een motor toer door de Ardennen. Onderweg komt je karakteristieke kleine dorpjes tegen. De route eindigt in het dorp Spa, waar je het F1 race circuit van België kunt bezoeken. Dit is zeker de moeite waard.

Een route van Vianden naar het Upper Sûre Meer.

Dit is een geweldige route in de Ardennen van Luxemburg. Deze route begint in het middeleeuwse stadje Vianden. Rij langs Hoscheid naar het geweldige natuurgebied Upper Sûre. Eindig je rit in Boulaide.  Onderweg zul je versteld staan van de mooie natuur met groene bergen, dennenbossen en kronkelende rivieren.

Welke route je ook kiest. In de Ardennen kan je genieten van de mooie ruige natuur, en de goed onderhouden wegen. Ben je nog niet uitgelezen over motorreizen? Lees dan ons artikel over motorrijden in Pan Germania of het artikel “Op de motor door Nepal”.

Reageren