Prachtig natuurpark in het zuiden van California: Joshua Tree National Park

Bij een rondreis door Midden- en West- Amerika worden prachtige natuurparken bezocht. Enkele voorbeelden hiervan zijn Yosemite National Park, Sequoia National Park, Grand Canyon, Bryce Canyon National Park en de Death Valley. Bij zo’n rondreis gaat men vaak niet zuidelijker dan Los Angeles, maar daarmee wordt één van de meest mooie natuurparken van California overgeslagen!

Waarom je Joshua Tree National park niet over mag slaan

Joshua Tree National Park is een bijzonder nationaal park, met fascinerende vegetatie, bijzondere rotspartijen en mooie vergezichten. Het nationale park leent zich perfect voor lange wandelingen door de rustgevende natuur. Het is bovendien een paradijs voor bergbeklimmers. Opvallend is de grote diversiteit in het park: van een droge, dorre woestijn rijd je zo een rotsachtig gebergte in met veel vegetatie.

Het park is zo divers omdat hier twee verschillende ecosystemen samenkomen. Het westelijke gedeelte van het park maakt namelijk deel uit van de hoog gelegen Mohave desert, terwijl het oostelijke gedeelte deel uit maakt van de lager gelegen Colorado desert. In dit oostelijke gedeelte is het hierdoor droger en warmer, waardoor er vooral cactussen te vinden zijn. Het westen is daarentegen wat koeler en natter, waardoor het een goed klimaat vormt voor de Joshua Tree. Het nationale park heeft zijn naam te danken aan deze stekelige Yucca- boom. De boom werd omgedoopt tot de “Joshua Tree” door een groep mormoonse pioniers die in de 19e eeuw door de Mohave desert trokken. De boom deed hen namelijk denken aan profeet Jozua die met zijn armen naar de hemel reikt.

Hoe kom je bij Joshua Tree National Park?

Joshua Tree National Park ligt ten Oosten van het gebied tussen Los Angeles en San Diego in, op ongeveer 250 kilometer afstand van Los Angeles. Het ligt vlak bij het stadje Palm Springs, wat zich op 90 kilometer afstand van het nationale park bevind.

Het park heeft 3 ingangen: één aan de zuidelijke kant en twee aan de noordelijke kant met ieder een eigen bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum aan de zuidkant heet Cottonwood, die je bereikt via de I-10 (snelweg tussen Los Angeles en Phoenix). De bezoekerscentra aan de noordkant heten Joshua Tree en Oasis, die te bereiken zijn vanaf de Ca-62. De Park Boulevard is een 40 kilometer lange route die het noordwestelijke deel van het park doorkruist en langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt.

Belangrijkste bezienswaardigheden

Vanwege de enorme omvang is Joshua Tree National Park het beste per auto te bezoeken. Door het hele park staan bordjes die de belangrijkste bezienswaardigheden aanduiden. Bovendien is bij de wandelroutes voldoende parkeergelegenheid.

Hidden Valley Trail

In Joshua Tree National Park zijn veel wandelroutes, waarvan de Hidden Valley Trail waarschijnlijk de meest populaire is. De Hidden Valley is een door rotsen omheinde vallei. De legende gaat dat veedieven zich vroeger verstopten achter deze rotsen, vandaar de naam Hidden Valley. Deze wandelroute is 1,6 kilometer lang. Naast grote rotspartijen vertegenwoordigt de Hidden Valley ook een groot gedeelte van de diverse flora van het nationale park.

Barker Dam

Deze korte wandelroute is ook zeker de moeite waard. Het is een gemakkelijke route zonder al te veel klimmen en dalen van 1,9 kilometer lang. De route neemt je mee langs grote rotsformaties en uiteraard de dam. Het water bij de dam is een geweldige plek voor foto’s.

Keys View

De ideale plek voor een picknick! Keys View is een prachtig panoramisch uitzichtpunt. Vanaf dit punt kun je over de Coachella vallei en het stadje Palm Springs uitkijken. Op heldere dagen kun je zelfs Mexico zien liggen!

Cholla Cactus Garden

In het lager gelegen deel van Joshua Tree National Park vind je de Cholla Cactus Garden. Deze grote cactustuin heeft indrukwekkend veel (verschillende soorten) bonte cactussen. Tip: ga hier in de vroege ochtend heen om grote hitte te vermijden.

Jumbo Rocks

Zoals al eerder vernoemd, is Joshua Tree National Park niet alleen bekend vanwege de typische bomen. Het park heeft namelijk ook prachtige rostformaties. De Jumbo Rocks zijn enorme gesteenten die afgebrokkeld zijn, zogenaamde boulders. Ze zijn vaak rond of ovaal van vorm en kunnen wel 30 meter hoog zijn.

Good to know! Een bezoek aan Joshua Tree National Park kost slechts 20$ per vervoersmiddel. Overnachten is ook mogelijk op één van de campings in het nationale park. In het nabije Palm Springs zijn bovendien genoeg hotels te vinden.

 

 

 

 

Reageren