De pracht van het Griekse vaste land

Wie aan Griekenland denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan de prachtige eilanden. Eilanden als Rodos, Kreta en Santorini trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Griekenland heeft naast de velen eilanden ook een prachtig vasteland.

Het vaste land grenst ten Noorden aan onder andere Macedonië en Bulgarije. Op dit vaste land vind je onder andere de geweldige steden Athene en Thessaloniki, maar ook prachtige natuurgebieden waar zelfs wilde beren voorkomen. Ook voor de stranden hoef je echt niet naar de eilanden af te reizen. Ook het vaste land kent prachtig witte zandstranden, waar het vaak (nog) niet erg toeristisch is.

Pilion

Pilion is een schiereiland in centraal Griekenland. Deze regio is echt de ideale plek voor wandelaars, fietsers en andere natuurliefhebbers. Je vindt hier veel traditionele dorpjes en prachtige ongerepte zandstranden. De meest populaire plaats in Pilion is Kala Nera. Deze centraal gelegen badplaats trekt jaarlijks vele (Griekse) toeristen. Ook staat Pilion bekend om zijn bergen, met hoogteverschillen tot wel 1000 meter! Een bezoekje aan kuststad Volos raden we ook zeker aan! Hier kun je heerlijk eten op de boulevard en verdwalen in de kleine straatjes.

Dit zijn een paar van de top accommodatie opties in de regio Pilion:

Chalkidiki

Ook Chalkidiki wordt door veel mensen onderschat. Deze prachtige streek ligt in het noorden van Griekenland en bestaat uit drie schiereilanden; Kassandra, Sithonia en Agion Oros. Deze eilanden lijken qua vorm erg op elkaar, maar zijn toch erg verschillend. Je vindt hier – uiteraard – de meest prachtige zandstranden, maar ook de natuur is hier ongerept en indrukwekkend.

Wanneer je deze streek bezoekt, raden we je aan om ook een dagje Thessaloniki in te plannen. Thessaloniki is de tweede stad van Griekenland. Deze historische stad is duizenden jaren oud en dit zie je terug in de architectuur. In 1978 werd deze stad getroffen door een zware aardbeving, maar de meeste gebouwen raakten niet beschadigd.

Ontdek de omgeving van Chalkidiki met deze top activiteiten:

Epirus

Het bergachtige Epirus bevindt zich in het noord-westen van Griekenland. Het mooiste dorpje in deze regio is Parga. Dit pittoreske dorpje trekt in de zomer veel toeristen. Je bent met de auto binnen een paar minuten aan het strand, maar ook de prachtige bergen en bossen liggen binnen handbereik. In het zogeheten Pindosgebergte vind je verschillende hoge bergtoppen. De hoogste bergen zijn Grammos (2.520 meter), Smolikas (2.637 meter) en Timfi (2.497 meter).

Dit zijn een paar van de top activiteiten in de buurt van Epirus:

Reageren