Permanent wonen op een vakantiepark – zo heb je altijd het gevoel op vakantie te zijn

Een vakantie doorbrengen op een recreatiepark is voor veel mensen een welkome onderbreking van het dagelijks leven. Maar er kan ook een situatie ontstaan dat je tijdelijk geen eigen woning hebt. Dit kan gebeuren als je huis is verkocht en je nieuwe woning nog niet klaar. Maar hert kan ook gebeuren dat je een huurwoning niet langer kunt huren vanwege schulden of omdat de huur wordt opgezegd. Als een huis gesloopt wordt kun je er natuurlijk ook niet blijven wonen. Veel mensen kiezen er dan voor om op een vakantiepark te gaan wonen.

Permanent op een vakantiepark wonen

Het is bij wet niet toegestaan om permanent op een vakantiepark te wonen. Dit neemt niet weg dat veel mensen die geen andere keus hebben hier toch voor kiezen. De wet staat het niet toe omdat een bewoner van een vakantiepark belastingen ontduikt die een bewoner van een gewone huurwoning of een koophuis wel moet betalen. Ook voldoen veel vakantiewoningen niet aan de eisen voor perkamenten bewoning.

Seizoenarbeiders

Een belangrijke groep mensen die permanent of semi permanent in een vakantiewoning woont zijn seizoenarbeiders. Zij wonen niet in Nederland maar komen hierheen om fruit te plukken, asperges te steken of andere werkzaamheden te doen met een tijdelijk karakter. Een recreatiewoning huren is dan vaak de meest goedkope oplossing, zeker als je die woning kunt delen met een paar collega’s. Hier wordt dan ook vaak voor gekozen en de bewoning wordt vaak oogluikend toegestaan door de beheerder van het vakantiepark en vaak ook door de gemeente.

Permanent vakantiegevoel

Als je op een vakantiepark woont dan heb je natuurlijk het gevoel dat je continu op vakantie bent. Zeker als het park goed voorzieningen heeft waar je gebruik van kunt maken zoals een zwembad of een fitnesscentrum. Dit zijn dan ook belangrijke redenen waarom mensen die tijdelijke huisvesting zoeken op een vakantiepark gaan wonen.

Veroorzaak geen overlast

Zolang je als permanente bewoner van een vakantiewoning geen overlast veroorzaakt zal er dus niet zo heel veel aan de hand zijn. Vaak wordt er alleen actie ondernomen als dit wel het geval is. Als je overlast veroorzaakt kan het gebeuren dat je gesommeerd wordt om te vertrekken. Maar als je wijs bent laat je het zo ver natuurlijk niet komen. De kans is namelijk groot dat je dan ook op andere vakantieparken niet meer welkom bent omdat je naam inmiddels bekend is.

Reageren