De perfecte reisbuddy: zo herken je ‘m

Heb je reisplannen, en wil je graag met iemand reizen? Dan zijn dit een paar tips voor het vinden van de perfecte reispartner:

Hoe vind je hem/haar?

Vraag rond in je vriendenkring, kent iemand toevallig iemand die op reis wilt? Spreek dan eens af voor een kopje koffie, en kijk of het klikt tussen jullie.

Kan je niemand in je naaste omgeving vinden? Dan zijn er allerlei manieren om online een reisbuddy te vinden.  Op verschillende reizigersfora als Travbuddy, Thorn Three en Travellerspoint kan je een oproep plaatsen voor een reisbuddy. Je kunt dit ook doen in verschillende groepen op Facebook. Er zijn per bestemming vaak backpackers groepen, waar deze oproepen ook vaak voorkomen. Skype minstens één keer met de persoon, om erachter te komen of hij of zij inderdaad jouw perfecte reisbuddy zou zijn.

Wanneer is iemand een perfecte reisbuddy?

Iedereen is anders. En daarom past bij iedereen ook weer een andere reisbuddy. In het algemeen is het belangrijk dat jullie allebei dezelfde ideeën hebben over de reis. Wil jij bijvoorbeeld altijd slapen in hotel met airconditioning en wil je alleen de bekende highlights zien? Dan is jouw perfecte reisbuddy niet iemand die het liefst in een rieten hutje in the middle of nowhere verblijft.

Maar een perfecte reisbuddy hoeft ook weer niet exact hetzelfde te zijn als jij. Zolang jullie makkelijk samen tot beslissingen komen waar jullie het allebei mee eens zijn, dan zijn jullie goede reisbuddy’s.

Reisbuddy checklist:

  • Hebben jullie dezelfde verwachtingen van de reis? (Willen jullie bijvoorbeeld veel feesten, de natuur in, of juist steden bezoeken )
  • Hebben jullie hetzelfde budget? En delen jullie alles, of is het ieder voor zich?
  • Zijn jullie het eens over hoe snel jullie van de ene naar de andere plek gaan? De een bezoekt namelijk graag een heel land in 2 weken, terwijl de ander het liefst 2 weken op één eilandje blijft)
  • Voelen jullie je op jullie gemak bij elkaar?
  • Willen jullie de reis volledig plannen of het maar laten belopen?

Dit zijn enkele tips voor het herkennen van de perfecte reisbuddy! Hopelijk lukt het je hiermee om de perfecte reisbuddy te vinden. Wat nog meer handig is voordat je op reis gaat, is een goed ingepakte koffer. In het volgende artikel vind je een paklijst voor een backpackvakantie.

Reageren