Parkeren in Londen: alles in één overzicht

Parkeren in het centrum van Londen

Wie met de auto in het centrum van Londen wil parkeren zal hier wel flink voor moeten betalen. In het gehele centrum van Londen geldt namelijk betaald parkeren. Het is erg duur om te parkeren in het centrum van Londen, wat de hoogste parkeertarieven van Europa heeft. De tolheffing in het centrum wordt maandag tot en met vrijdag geheven tussen 7:00 en 18:00 uur. Op de parkeermeters in het centrum staat zelf aangegeven hoe lang je mag parkeren en wat de tarieven zijn.

Parkeren buiten het centrum van Londen

Het parkeren buiten het centrum van Londen is een betere optie dan binnen het centrum. Over het algemeen genomen betaal je hier een stuk minder en kan je verder reizen met het openbaar vervoer. Bij een metrostation heb je ook nog de kans om gratis te kunnen parkeren. Londen heeft een goed en groot metro netwerk, waardoor je heel makkelijk tussen alle toeristische trekpleisters kunt reizen. Daarnaast beschikt Londen ook over diverse parkeergarages waar je de auto kwijt kunt.

Parkeren bij bezienswaardigheden

Zoals al eerder vermeld kan je, je auto parkeren in het centrum, maar voor een langere duur is een parkeergarage een betere optie. Een parkeergarage biedt wel meer veiligheid, maar is ook een stuk duurder. Veel parkeergarages staan bij metrostations, zodat je zo verder kan reizen met het openbaar vervoer. Met de metro reis je snel naar alle bezienswaardigheden als Buckingham Palace, Westminster Abbey en nog tal van andere historische gebouwen. Zo hoef je te voet geen grote afstanden te overbruggen.

Parkeren bij vliegveld Londen

Er bestaat de mogelijkheid om je auto te parkeren bij het vliegveld van Londen. Nou heeft Londen meerdere vliegvelden, maar de beste optie om te parkeren is het vliegveld Gatwick. Hier kan je de auto al kwijt voor nog geen 35 pond en mag je auto 5 dagen blijven staan. Vanuit daar pak je de trein, die je in een half uur naar het centrum van Londen brengt. Ook vanaf het vliegveld Heathrow ben je met de metro in een half uur tijd in het centrum van Londen, alleen betaal je wel veel meer parkeergeld.

Londen biedt vele parkeermogelijkheden

Londen heeft dus vele parkeermogelijkheden te bieden, maar wie echt dichtbij het centrum wil parkeren kan zijn auto het beste in een parkeergarage zetten en de metro pakken. Daarvoor betaal je wel wat meer, maar weet je dat je auto veilig staat en deze ook voor een langere duur kan blijven staan. Wie niet bereidt is om veel te betalen voor het parkeren kan het beste zijn auto aan de rand van de stad zetten en verder reizen met het openbaar vervoer. Met het goede metro netwerk van Londen reis je overal zo naar toe en hoef je geen enkele bezienswaardigheid over te slaan.

Reageren