Parkeren in Wenen

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is een mooie stad met veel culturele bezienswaardigheden. De stad heeft statige paleizen, vredige parken en een mooie architectuur. Vanuit Nederland ben je met de auto in 11 uur in Wenen. Eenmaal aangekomen zijn er verschillende opties als je je auto in de stad wilt parkeren.

Parkeren in het centrum van Wenen

In het centrum van Wenen geldt betaald parkeren op maandag t/m vrijdag ( overdag van 09.00 tot 22.00). De maximale parkeerduur is twee uur, waardoor het onhandig is om hier te parkeren als je de auto een dag wilt laten staan. Mocht je hier toch willen parkeren dan zijn de kosten €2,- per uur. Je kunt bij de parkeerautomaten betalen met een parkeerkaart (Parkschein ) die je kunt kopen bij krantenkiosken of tabakswinkels.

Als je langer in het centrum wilt parkeren dan kan je het beste kiezen voor een parkeergarage. Er is een groot aanbod aan parkeergarages. Kijk op www.parkeninwien.at om de juiste parkeergarage voor jouw situatie te kiezen. De prijs voor parkeren in een parkeergarage ligt rond de €4,- per uur. De meeste parkeergarages zijn 24-uur per dag geopend.

Parkeren buiten het centrum van Wenen

Er zijn ook goedkopere parkeermogelijkheden buiten het centrum van Wenen. Kies er bijvoorbeeld voor om te parken bij een Park + Ride, waarbij de parkeerplek dichtbij een metro of tramhalte ligt. Je parkeert hier je auto voor een hele dag voor een prijs van €3,40. Kijk voor meer informatie op www.parkandride.at. Parkeren bij een P+R is de beste oplossing voor degene die goedkoop voor een langere tijd wilt parkeren in Wenen.

Parkeren bij bezienswaardigheden

Schloss Schönbrunn is een van de belangrijkste culturele monumenten van Oostenrijk. Wil je in de buurt van het indrukwekkende slot parkeren? Dan kan je terecht bij de APCOA parkeergarage vlak naast Schloss Schönbrunn. Je parkeert je auto hier voor €3,90 per uur en de parkeergarage is 24 uur per dag geopend.

St. Stepahnsdom is een prachtige kathedraal uit 1683 en een populaire bezienswaardigheid in Wenen. Wil je dichtbij parkeren? Dat kan in de BOE-parkeergarage Parkhaus City. Je betaalt hier €4,- per uur aan parkeerkosten.

Parkeren bij vliegveld van Wenen

Er zijn verschillende parkeergarages bij het vliegveld van Wenen. Als je maar een korte periode wilt parkeren dan kan dat bij een van de short-term parkeergarages K1 of K4 (vertrek) en K3 (aankomst) voor een prijs van €4,90 per uur. De goedkoopste parkeergarage voor een langere periode is Car Park C waar je €3,90 per uur betaalt. Je staat hier een hele dag voor € 24,90.

Er zijn verschillende opties voor parkeren in Wenen. De goedkoopste optie is om je auto te parkeren bij een Park + Ride. Maar in de binnenstad en bij het vliegveld zijn er ook genoeg parkeerplekken te vinden voor degene die graag dichtbij of voor een korte periode zijn of haar auto parkeert.

Wil je nog meer van Oostenrijk zien? Lees dan meer over wandelen in Oostenrijk.

Reageren