Parkeren in Praag

In het centrum – op straat

Als je op straat wilt parkeren in het centrum van Praag, dan moet je rekening houden met verschillende parkeerzone’s die per kleur zijn gesorteerd.
In de oranje zone kan je maximaal 2 uur parkeren. De kosten zijn hier € 1,60 per uur, tussen 8 uur ‘s morgens en 6 uur ‘s avonds. In de groene zone kan je maximaal zes uur parkeren. De kosten hiervoor zijn €1,25 per uur, tussen 8 uur ‘s morgens en 6 uur ‘s avonds. In de blauwe zone mag je niet parkeren. Deze parkeerplekken zijn alleen bestemd voor de inwoners van Praag.

In het centrum – parkeergarages

Je kunt in het centrum ook in parkeergarage’s parkeren. Wat vaak ook veiliger is. De volgende twee parkeergarages zijn het dichtst bij het oude stadsdeel.

Nationaal Theater Parkeergarage. Een ondergrondse parkeergarage onder het Nationaal Theather. De parkeergarage is 24 uur per dag geopend. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar de oude stad. Kosten: € 1,85,- per uur. Adres: Ostrovní 1.

Rudolfinum parkeergarage. Deze parkeergarage is dichtbij de Rudolfium galerij en metrostation Staroměstská. Vanaf hier is het ook 5 minuten lopen naar de oude stad en de parkeergarage is ook 24 uur per dag geopend. Kosten: € 2,22 per uur. Adres: Alšovo nabřeží 12

Park + Rides buiten het centrum

Er zijn 10 verschillende bewaakte Park + Ride parkeerplaatsen in Praag. Allen te vinden bij een metrostation. De kosten voor parkeren zijn hier € 0,80 per dag. De openingstijden zijn van 4 uur ‘s morgens tot 1 uur ‘s nachts.

Gratis parkeren

Je kunt gratis parkeren in wijk 5. Deze wijk ligt ten zuiden van de Vitezna straat. Als je vanaf hier naar het centrum wilt lopen kost het je ongeveer 20 minuten.

Parkeren bij het vliegveld

Er zijn verschillende opties als je wilt parkeren bij het vliegveld van Praag. Als je alleen iemand komt afzetten of ophalen kan je bij de P1 express parkeerplaatsen van het vliegveld zelf 15 minuten gratis parkeren. Op de andere parkeerplaatsen van het vliegveld kost parkeren € 1,85 per uur. Of € 20,- voor één dag. Dit bedrag neemt wat af als je er meerdere dagen staat.

Go Parking is een andere parkeerplaats dicht bij het vliegveld. Een dag parkeren kost hier 13 euro. Dit bedrag neemt af als je hier meerdere dagen parkeert. Je vindt de parkeergarage als je het vliegveld verlaat en de richting van “Přední Kopanina” op rijdt.

Met de hulp van deze tips vind je hopelijk een goede parkeerplek in Praag.

Reageren