Parkeren in Parijs

Ga je binnenkort op stedentrip naar Parijs of ben je voor je werk of een andere gelegenheid in de stad van de liefde? Dan is het handig om te weten waar je goedkoop kunt parkeren mocht je de auto mee hebben of lokaal huren. Wij hebben de verschillende mogelijkheden per gebied voor je op een rijtje gezet om je te helpen gratis of goedkope parkeerplekken te vinden in Parijs.

parkeren in Parij

In het centrum van Parijs – in parkeergarages

Er is een grote keuze aan parkeergarages in het centrum van Parijs. Deze zijn vaak 24 uur per dag geopend. De kosten voor het parkeren in een parkeergarage variëren. Maar in het centrum kan je rekenen op minstens € 2,50 per uur. Op de volgende website kan je een overzicht van de parkeergarages in Parijs zien:

  • www.saemes.fr
  • www.parkingsdeparis.com
parclick banner

In het centrum – op straat

Als je een vrije parkeerplek vindt in het centrum van Parijs, dan mag je hier maximaal 2 uur blijven staan. De kosten voor het parkeren op straat zijn € 4,00 per uur in de binnenstad, en € 2,40 per uur in de rest van Parijs. Deze kosten gelden op ma t/m vr van 09.00 t/m 19.00.´s Avonds en in het weekend is het parkeren op straat gratis.

Betalen doe je bij parkeerautomaten. Deze accepteren creditcards. Of je kunt betalen met een “Paris Carte”. Dit is een tegoedkaart die je bij een sigarenboer kan kopen voor € 10,-.

Parkeren in Parijs bij bezienswaardigheden

Het Louvre

De goedkoopste parkeergarage dichtbij het Louvre is de Saint-Eustache parkeergarage. Je betaalt hier € 3,80 per uur. De ingang van deze parkeergarage zit in de tunnel van rue les Halles.

De Eiffeltoren

Als je dichtbij de Eiffeltoren wilt parkeren dan kan dat in de Castorama Tour Eiffel parkeergarage. Je betaalt hier € 3,30 per uur. Adres: 11 Boulevard de Grenelle.

De Sacré-Coeur

De parkeergarage die vlak naast de Sacré-Coeur is, is parkeergarage Alhambra. Parkeren kost hier € 3,05 per uur. Adres: 50, rue de Malt.

Buiten het centrum

Parkeren op parkeerplaatsen buiten het centrum is goedkoper. Parkeer bijvoorbeeld bij de parkeerplaats Parc Relais Val D’europe, ten oosten van Parijs. Een dag parkeren kost hier 5 euro. En met de RER ben je vanaf hier in 45 minuten bij Chatelet les Halles, in het centrum van Parijs. De parkeerplaats is open van 05.00 tot 01.00, en is gesloten op zondag. Het ophalen van je auto kan wel 24/7. Adres: 77 rue de la Charbonnière, Montévrain.

Parkeren bij vliegveld Charles de Gaulle

Je mag bij het vliegveld 10 minuten gratis parkeren. Daarna zijn de parkeerkosten € 8,- per uur of € 26,- voor 24 uur parkeren op een onoverdekte parkeerplaats. Parkeren op overdekte parkeerplekken kost € 9,- per uur en € 39,- per dag. Er zijn ook nog andere opties en speciale prijzen voor als je de auto langer wilt laten staan. Kijk voor meer informatie op: www.parisaeroport.fr.

Reserveer je parkeerplek van te voren!

Wil je er zeker van zijn dat je, eenmaal aangekomen in Parijs, een plekje hebt in de parkeergarage naar keuze? Zorg er dan voor dat je vooraf alvast je parkeerplek reserveert. Dat kan tegenwoordig eenvoudig via Parclick. Je zoekt hier de gewenste zone en adres in Parijs waar jij jouw auto wil parkeren en boekt vooraf alvast wanneer en hoelang je jouw auto hier wil parkeren. Zo ga je zorgeloos op reis en weet je zeker dat jij de beste parkeerplek in hartje Parijs hebt!

Je boekt eenvoudig op Parclick via deze link of door op de onderstaande banner te klikken.

parclick banner

Hopelijk lukt het je met deze informatie om een geschikte parkeerplek te vinden in Parijs.

Reageren