Parkeren in Berlijn

Eindelijk, een aantal dagen vrij of misschien zelfs een tijdje vakantie! Als je deze pagina bekijkt, ben je waarschijnlijk van plan om een tijdje te vertoeven in Berlijn. Berlijn is een ontzettende leuke stad. Het is namelijk één van de meeste bezochte steden in Europa. Er moet uiteraard wel wat gepland worden vooraf. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om te kijken waar je kunt parkeren in Berlijn. Waar kun je bijvoorbeeld parkeren in het centrum of buiten het centrum? En is er parkeergelegenheid bij het vliegveld nabij Berlijn? Er is één ding waar je zeker rekening mee moet houden. Dat is, dat je een milieusticker op je auto hebt zitten zodra je in de milieuzones van Berlijn rijdt. Deze kost ongeveer €10. Heb je deze sticker niet? Dan loop je een risico op een boete van ongeveer €80.

Parkeren in het centrum van Berlijn

Uiteraard is er de mogelijkheid om je auto te parkeren in het centrum van Berlijn. De nadelen hiervan zijn wel, dat het aanbod van parkeergelegenheden niet erg groot is en dat de kosten redelijk hoog kunnen oplopen. De meeste hotels in het centrum hebben een parkeeraanbod. Je betaalt dan tussen de €15 en €30 per dag. Je kunt ervoor kiezen om niet bij het hotel te parkeren, maar dit is wel een tijdje goed zoeken. Ook betaal je dan vaak meer. Gemiddeld liggen de prijzen voor het parkeren in het centrum tussen €3 en €4 per uur.

Parkeren buiten het centrum van Berlijn

Buiten het centrum van Berlijn parkeren is over het algemeen goedkoper dan midden in het centrum of bij parkeerplaatsen van een hotel. Als je in een hotel buiten het centrum verblijft, kun je daar het beste je auto neerzetten. Het openbaar vervoer is erg goed geregeld in Berlijn en omstreken en het scheelt je ook nog eens veel geld. Ook staat je auto net iets veiliger buiten het centrum. Voorbeelden van gratis parkeerplekken in Berlijn zijn: Deutsche Oper, Allee Centre Berlin, Ernst Reuter Haus en Beselerkaserne Berlin.

Parkeren vliegveld

Je kunt uiteraard parkeren bij Berlijn Tegel Airport. Je betaald 35 euro per dag als je in de parkeergarage wilt staan en 18 euro per dag als je op de buitenplaats parkeert. Vaak is het parkeren bij het vliegveld duurder dan een dag parkeren bij het hotel waar je verblijft. Zoek dus het liefst van te voren uit wat je bij je hotel betaalt en vergelijk de prijzen om het voordeligst een aantal dagen je auto te parkeren.

Parkeren bij bezienswaardigheden in Berlijn

Uiteraard zijn er parkeergelegenheden bij bezienswaardigheden, maar hier betaal je veel voor. Ook is er een grote kans dat het helemaal vol staat. Om dit te voorkomen, kun je het beste de auto een eind verderop parkeren. Kies er bijvoorbeeld voor om de auto bij het hotel te laten staan of op het vliegveld. Zo kun je voordeliger parkeren en met het openbaar vervoer naar verschillende bezienswaardigheden. Het openbaar is goed geregeld in en rondom Berlijn. Daarnaast scheelt het echter veel tijd en geld.

Reageren