Parkeren bij Schiphol: 5 praktische tips!

Schiphol is een van de grootste luchthavens van Europa. Vanaf dit vliegveld kun je echt bijna overal naartoe vliegen. Dit is natuurlijk geweldig voor de reisfanaat, maar vliegen vanaf Schiphol gaat niet alleen maar over rozen… Je bent namelijk niet de enige die besluit om het vliegtuig te pakken naar een exotische bestemming. Lang parkeren bij Schiphol is nog beste een opgave, al helemaal wanneer je niet te veel wilt betalen. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Wij hebben een aantal praktische tips op een rijtje gezet!

Parkeren op Schiphol

Per dag vertrekken er ongeveer 1100 vluchten vanaf Schiphol. Bovendien komen er minstens zoveel vluchten aan per dag. Dit betekent dat een heleboel mensen hun auto moeten parkeren bij het vliegveld. Sommige kiezen ervoor om met het openbaar vervoer naar Schiphol te reizen, maar als je veel zware koffers hebt, dan is dat ook niet praktisch. Een andere optie is het boeken van een taxi of een vriend vragen om te rijden naar het vliegveld, maar dit is ook niet altijd mogelijk. Soms kan het niet anders en moet je zelf rijden. Dan wil je natuurlijk wel je auto op een veilige plek kunnen parkeren zonder daar te veel voor te moeten betalen. Hoe pak je dat aan? Hieronder 5 tips!

1 Vergelijk aanbieders

Er zijn ontiegelijk veel verschillende opties op gebied van Schiphol parkeren. Er zijn veel verschillende aanbieders in verschillende prijsklassen. Gelukkig zijn er websites, waar je de verschillende aanbieders kunt vergelijken. Onze eerste tip is dus: vergelijk aanbieders en kies de voordeligste. Zet op papier hoeveel dagen je wilt parkeren en bereken waar je het goedkoopst uit bent. Ook zijn er geregeld aanbiedingen waarmee je flink wat geld kunt besparen.

2 Dichterbij is duurder

Hoe dichter je bij het vliegveld parkeert, hoe meer je betaalt. Deze regel geldt bijna bij alle aanbieders. Als je slecht ter been bent of veel zware tassen hebt, dan wil je logischerwijs lekker dichtbij parkeren, maar hier zul je wel meer voor moeten betalen. Bovendien kun je bij parkeerplaatsen die ver weg liggen, vaak gebruik maken van een gratis shuttle service.

3 Kies de locatie tactisch

Schiphol parkeren

Bij de meeste parkeerplaatsen is het de bedoeling dat je de auto er zelf naartoe rijdt. Houd dus rekening met de locatie van de parkeerplaats. Kom je vanaf het Noorden aanrijden? Dan is het natuurlijk niet handig om een parkeerplaats ten zuiden van Schiphol te kiezen. Zo ben je langer onderweg en in het slechtste geval belandt je in de file. En je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je de vlucht mist. Vertrek ook altijd ruim op tijd, want je moet natuurlijk ook nog vanaf de parkeerplaats naar Schiphol reizen.

4 Boek ruim van tevoren

Net zoals bij het boeken van je vlucht, geldt ook voor het boeken van je parkeerplaats: doe dit niet te laat. Veel parkeerplaatsen hebben weliswaar last-minute opties, maar hier betaal je vaak goed voor. Het beste kun je ruim van tevoren je onderzoek doen en een parkeerplek reserveren. Zo weet je ten eerste zeker dat het geregeld is en betaal je ook een stuk minder!

5 Zorg dat je weet hoe je er moet komen

Het lijkt eenvoudig: ‘gewoon de borden naar Schiphol volgen’. Er zijn echter tientallen, zo niet honderden parkeerplaatsen om en nabij het vliegveld. Je wilt natuurlijk niet in de omgeving verdwalen om vervolgens te laat bij de gate aan te komen zetten. Zorg dus dat je precies weet hoe je moet rijden en wat er van je verwacht wordt bij aankomst. Zo voorkom je vertraging!

Zo, dit waren onze tips voor parkeren bij Schiphol. Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren