Parijs, de stad van liefde en de romantiek

Parijs is een wereldberoemd om verschillende redenen. Het is de stad de liefde en de romantiek, de stad van de kunstenaars en de dichters maar ook de stad van de mode en van de hoogstaande restaurants. En zelfs als je in geen van al deze dingen geïnteresseerd bent heeft Parijs je nog veel te bieden. Het is daarom een perfecte stad voor een stedentrip. Deze tips helpen je om het beste te maken van je tijd in Parijs.

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland kan je Parijs met de auto al binnen enkele uren bereiken. Dit is een goed idee als je met een groep vrienden of familie richting de stad vertrekt. Eenmaal aangekomen heb je waarschijnlijk een parkeerplek nodig. Dat kan helaas nog wel eens moeilijk worden. Wij geven je graag onze tips voor het vinden van een parkeerplek in Parijs.

Een andere en snellere manier om naar Parijs te gaan is per trein. Met de Thalys ben je er binnen 3,5 uur. Dit is daarom perfect voor een weekendje weg, zo heb je veel tijd over. Het fijne is dat je met de Thalys in het midden van de stad aankomt. Zo kan je meteen bijkomen van de reis met een kopje koffie op het terras.

Heb je wat minder budget en wat meer tijd? Ga dan met de bus. Eurolines, Megabus en Flixbus bieden alledrie directe busreizen naar Parijs aan. Boek op tijd en je reist voor een paar tientjes naar de stad van de liefde.

Bezienswaardigheden in Parijs

Stedentrip Parijs

De Eiffeltoren

Laten we maar meteen met een van de meest bekende iconen te wereld beginnen. De Eiffeltoren! Het is het symbool van Parijs dat in 1887 is gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Werk aan je conditie en beklim alle 719 of neem de lift. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. ‘s-avonds is de Eiffeltoren mooi verlicht. Tip: koop je tickets online, dat scheelt in de (lange) rij staan.

Stedentrip Parijs

Basilique du Sacré-Coeur

Deze mooie witte basiliek in Romaans-Byzantijnse stijl torent boven Parijs uit. Hij staat namelijk bovenop een heuvel in de wijk Montmartre. Vanaf de trappen van de Sacré-Coeur hebt je een mooi uitzicht over de stad, maar ook de binnenkant van de basiliek is een bezoek waard.

Notre Dame

In dit indrukwekkende kathedraal is Napeleon enkele eeuwen geleden gekroond tot keizer. Maar je kent de kathedraal vast ergens anders van, namelijk van het verhaal “De klokkenluider van de Notre Dame” dat is geschreven door Victor Hugo en dat uiteraard is verfilmd door Disney.

Champs-Elysées

Een van de duurste winkelstraten van de wereld. Met grote merken als Chanel . Het is fijne plek voor wat window shopping.

Arc de Triomphe

Deze belangrijke triomfboog staat aan het einde van de Champs-Elysées. De Arc de Triomphe is vijftig meter hoog en stamt uit de tijd van Napoleon. Het is er aardig druk met verkeer, want hier komen wel twaalf verschillende straten samen.

Stedentrip Parijs

Louvre

Dit is het meest bezochte kunstmuseum ter wereld. Het museum is erg groot en heeft ongeveer 35.000 kunstwerken. Waaronder de wereldberoemde Mona Lisa en de Venus van Milo.

Jardin des Tuileries

Deze tuin vol kleurrijke bloemen, beelden en grasvelden waar je niet op mag lopen ligt naast het Louvre. Het heeft een rustige sfeer en is daarom een perfecte plek om even uit te rusten.

Stedentrip Parijs

Centre Pompidou

De meesten vinden dit gebouw spuuglelijk en ja, je kunt zeker zeggen dat het anders is dan normaal. Het museum is helemaal gewijd aan de moderne kunst en heeft erg mooie tentoonstellingen.

Andere tips voor Parijs

  • Ga naar de wijk Le Marais. Dit is een hippe wijk met unieke boetiekjes en ‘s avonds komt het hier verder tot leven. Er zijn veel bars en clubs in deze wijk.
  • Neem een dagkaart voor de metro. Met de metro kom je bijna overal en je hoeft in het centrum nooit meer dan 5 minuten te wachten
  • Probeer een paar zinnen in het Frans te leren. De Parijzenaars waarderen het heel erg als je hun taal probeert te spreken.
  • Wil je weten wat er te zien en doen is qua nachtleven in Parijs? Deze website brengt je op de hoogte van de uitgaansagenda. Makkelijk: het is ook vertaald in het Engels.

Waar slapen?

Omdat Parijs jaarlijks miljoenen toeristen ziet zijn er ook veel opties qua accommodatie. De goedkoopste slaapplekken zijn die in hostels. Vanaf €15,- heb je hier een bed op een slaapkamer. En vanaf deze prijs lopen de prijzen flink op. Om geld te besparen kan je een hotel aan de rand van de stad boeken. Het metronetwerk van Parijs is erg goed en niet duur, waardoor je zo in het midden van de stad bent.

Reageren