De must sees van Parijs in 2 dagen

Sinds eind augustus 2016 woon ik als au pair in een klein dorpje net buiten Parijs. Dit betekent dat ik van maandag tot vrijdag een groot deel van mijn dag doorbreng met 3 geweldig lieve kinderen. Op zaterdag en zondag kan je mij vaak vinden in de hoofdstad van Frankrijk; Parijs. Omdat ik hier nu al een tijdje woon krijg ik vaak de vraag of ik tips heb om zoveel mogelijk moois van de stad te zien. Nu is Parijs een grote stad waar je niet alles kan bekijken in een paar dagen. Om het iets makkelijker te maken heb ik hier mijn hoogtepunten van Parijs tot nu toe opgeschreven, verdeeld over 2 dagen.

Dag 1

Frans ontbijt
Net als in elke andere wereldstad zijn er genoeg leuke plekken waar je een goed ontbijt kan halen. Natuurlijk ligt het er aan waar je aankomt die ochtend (of waar je overnachting plaats vond), maar in elke straat zit er wel een bakkerij of restaurant waar je wat kan eten. Voor een standaard kopje koffie met een croissantje zijn er restaurants als Pomme de Pain, Brioche Dorée en natuurlijk de bekende Starbucks die over de hele stad zitten verspreid. Als je in het 2e arrondissement bent, neem dan eens een kijkje in de straat Rue Montorgueil. Deze straat zit vol met gezellige terrasjes voor ontbijt en dinner.

Rue de Rivoli
Vanaf de straat Rue Montorgueil loop je in 5 minuten naar de straat Rue de Rivoli. Deze straat brengt je langs alle grote winkelketens zoals de H&M, Bershka en Zara. Als je deze weg blijft volgen kom je op een gegeven moment uit bij het bekende Louvre. Het paleis is zijn zeker bezienswaardigheden die je niet mag missen in Parijs.
Nu kan je makkelijk van de piramide naar het volgende toeristische plekje lopen; de Arc de Triomphe. Onderweg loop je door de Jardin des Tuileries en de grote laan Avenue de Champs-Élysées.

De Eiffeltoren
Vanaf de Avenue de Champs-Élysées kan je via de straat Avenue Marceau lopend naar de Eiffeltoren. Als je de weg volgt kom je uit bij de Pont de l’Alma. Aan de andere kant van de rivier de Seine zie je de Eiffeltoren staan. In een kleine 10 minuten loop je vanaf dit punt langs de Seine richting de Eiffeltoren. Mijn tip is om in de avond de Eiffeltoren te bezoeken en deze niet in te gaan. Voor het mooie uitzicht zou ik voor de wolkenkrabber de Tour Montparnasse gaan. Bovenop deze wolkenkrabber kijk je uit over heel Parijs met in het uitzicht de Eiffeltoren erbij.

Dag 2
Eiland in de Seine
Mijn favoriete plekje in Parijs is toch wel Jardin du Luxembourg. Je kan een heerlijke ochtendwandeling maken door dit park, of hier gezellig picknicken voor lunch. Vanaf dit park loop je in ongeveer een kwartier naar het kathedraal de Notre-Dame de Paris. Het kathedraal is de meest bezochte plek in Parijs door toeristen en ligt op het eilandje in de Seine genaamd Ile de la Cité.

Le Marais
Een manier om het eiland te verlaten is door het oversteken van de oudste brug van Parijs; de Pont Neuf. Loop vanaf deze brug ook zeker even door de wijk Le Marais. Deze artistieke wijk zit vol met leuke eettentjes, boutiques en over het algemeen niet heel toeristisch.

De wijk Montmartre
Wat dan wel weer heel toeristisch is maar wat je niet mag missen is de Moulin Rouge. De leukste sfeer hangt hier toch wel in de avond. Loop dus voor je bezoek aan dit cabaret op de heuvel naar het bekende Sacré-Coeur. In deze wijk Montmartre vind je veel kunstenaars en de lekkerste crepes van heel Parijs. De absolute restaurant tip in deze wijk is Seb’On, gezellig klein restaurant met heerlijk eten.


Omdat niet elke toeristische attractie dicht bij de andere ligt is het metro systeem in Parijs ook erg goed te doen. Door soms de metro te nemen bespaar je soms wat tijd, maar een eindje lopen door de straten van Parijs is zeker ook geen straf. Gelukkig kan ik nog even een paar maanden genieten van deze mooie stad.

Reageren