Paradijs op aarde: Galapagos Eilanden

Vakantie naar de Galapagoseilanden

Als je de kans krijgt om een keer een bezoek te brengen aan deze bijzondere eilanden, dan moet je dat zeker doen. De beste manier om alles goed te zien is door middel van een boot. Vanuit Santa Cruz vertrekken heel wat bootcruises. Het is mogelijk om een dagtour te maken, maar meestal duren de tochten minstens vier dagen. Eigenlijk heb je wel zo’n twee weken nodig om echt een aantal eilanden te kunnen bezoeken.

Dieren

Tijdens de vaartocht langs de diverse eilanden kun je oog in oog komen te staan met pinguïns, zeeleeuwen, hamerhaaien en walvissen. Ook is de kans groot dat je de tweehonderd kilo zware reuzenschildpadden tegenkomt. Aan deze dieren danken de eilanden hun naam. De Spaanse kolonisten die in de zestiende eeuw op de eilanden kwamen, vonden de schilden van deze dieren wel wat op paardrijzadels lijken. In het Spaans heten deze zadels galapago en vandaar dus de naam.

Dieren reuzenschildpadden Galapagos Eilanden

Wat is er te doen?

Op de Galapagoseilanden is voor elk wat wils. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om te genieten van de rust en de natuur. Daarnaast zijn er ook allerlei sportieve activiteiten te ondernemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan :

  • Snorkelen met pinguïns en zeeleeuwen onder begeleiding van een gids. De onderwaterwereld is werkelijk fantastisch. Het is vrijwel gegarandeerd dat je al deze geweldige dieren gaat zien. Je doet dit het beste in Santa Cruz.
  • Wandelen en ondertussen genieten van de schitterende flora en fauna.
  • Lavatunnels en kraters bezoeken.
  • Zwemmen en jumpen. Ga hiervoor naar de fantastische jumping rock bij Las Grietas.
  • Fietsen.

Stranden op de Galapagos eilanden

Op vrijwel ieder eiland vind je wel een geschikt strand. Het is heerlijk om na een boottocht, een wandeling of een dagje duiken nog een poosje te ontspannen op het strand. Vanuit heel wat accommodaties kun je zo lopend naar het strand. Bahia Tortuga is bijvoorbeeld een prachtig wit koraalstrand. Je kunt hier heerlijk vertoeven in de schaduw van de mangrovebossen en waant je in een paradijsje. Op het strand word je gerust verrast door een bezoekje van pelikanen en hagedissen. Andere mooie stranden zijn : La Loberia of een van de stranden op La Floreana.

Bahia Tortuga Galapagos Eilanden

De beste reistijd

Hoewel een bezoek aan de Galapagos eilanden op zich het hele jaar door geweldig is, verdient de periode tussen begin februari en eind april de voorkeur. In deze maanden is het zeewater het meest helder, is er weinig wind en is de watertemperatuur weldadig. Ook is er tijdens deze maanden de minste kans op regen en mist. De dieren laten zich overigens het hele jaar wel zien.

Kortom, wil je kennismaken met een van de meest bijzondere plaatsen ter wereld, boek dan zeker een keer in je leven een reis naar de Galapagos eilanden. Dit zal een ervaring worden die je nooit meer vergeet.

Reageren