Padel reizen; de 5 tofste vakantiehuizen voor een Padel vakantie!

Ben jij ook een echte padel liefhebber en lijkt het jou ook wel wat om een heerlijke padel vakantie te boeken? Dan zijn er tegenwoordig zeer veel mogelijkheden om jouw ideale vakantie vorm te geven. Je kunt hiervoor terecht in eigen land maar uiteraard zijn er ook volop mogelijkheden in Spanje, het land van herkomst van padel. Om je letterlijk op weg te helpen, geven we je hier inzicht in wat volgens ons de 5 tofste vakantiehuizen voor een Padel vakantie zijn.

Magnificent Finca, Sant Lluis, Menorca

Wat is padel en waarom zijn padel vakanties zo populair?

Padel is een racketsport die het beste omschreven kan worden als een combinatie tussen tennis en squash. Het is een sport dat al sinds 1969 beoefend wordt maar nu in een snel tempo in Nederland aan het doorbreken is. Padel is zelfs de snelst groeiende sport van dit moment. Dit is dan ook de reden dat padel vakanties steeds populairder worden. De sport heeft een dynamisch karakter doordat er gebruik kan worden gemaakt van wanden. Hierdoor kunnen er onverwachte rally’s ontstaan waarbij tactisch inzicht een belangrijke rol speelt om te kunnen winnen. Padel is dan ook een sport waarbij je op een heerlijke manier samen met anderen in beweging kunt zijn, zonder de het verschil in racket ervaring direct een groot verschil maakt.    

Hoe wordt padel gespeeld?

Zoals aangegeven heeft padel gelijkenissen met zowel tennis als squash. De balsport kan zowel met twee spelers (enkelspel) als met vier personen (dubbelspel) worden gespeeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een rechthoekige baan met een afmeting van 10 meter breed en 20 meter. Dit speelveld wordt omringd door wanden van glas en hekwerk. Deze wanden mogen in het spel betrokken worden. Dit is uiteraard een karakteristieke overeenkomst met squash. De vergelijking met tennis is snel gemaakt omdat je padel speelt met twee mensen aan één kant van het net (in geval van een dubbelspel) en de bal over en weer wordt gespeeld met behulp van een speciaal ontwikkelde padelracket. Net als bij tennis en squash moet voorkomen worden dat de bal voor een tweede keer op de grond stuitert. De puntentelling van padel ken veel gelijkenissen met dat van tennis. Bij de puntentelling wordt gebruik gemaakt van games en sets. De meeste padel wedstrijden gaat het om “the best of three”, dus om twee gewonnen sets. Op een website als padelstart.nl kun je alle informatie vinden over hoe padel gespeeld wordt. 

Padel reizen; de 5 tofste vakantiehuizen voor een Padel vakantie!

Padel racket kopen

Doordat padel een sport is dat zo sterk in opkomst is in Nederland, is het eenvoudig om een geschikt padel racket te kopen. Het beste padelracket koop je online bij een website zoals padelstart.nl omdat je hier zeer veel keuzemogelijkheden hebt. Je hebt hierin immers zeer veel keuzemogelijkheden. Als je een voor jou geschikte padel racket gaat uitzoeken, is het onder andere belangrijk om te kiezen voor het juiste gewicht van het racket. Om je een beeld te geven in de richtlijnen hierin: padelrackets van 240 tot 280 gram worden veel gebruikt door kinderen, padelrackets van 340 tot 370 gram door dames en padelrackets tussen 360 en 390 gram door heren. Naast het gewicht speelt de breedte (de profieldoorsnede) van het racket een rol. De breedte varieert van 34 tot 38 mm waarbij de dames vaak de voorkeur geven aan een minder brede racket en de heren juist aan de bredere variant. 

Bij het padel racket kopen, kun je ook een keuze maken uit de verschillende materialen waarvan een padel racket gemaakt is. Hierbij heb je grofweg de keuze uit glasvezel, grafiet, kevlar of carbon. Een padelracket van glasvezel kopen, is de meest voordelige optie. Veel beginners maken de keuze voor een racket van dit materiaal om kennis te maken met de sport. gevorderde padel spelers maken een meer duurzamere keuze en geven de voorkeur voor een frame op basis van grafiet, kevlar of carbon. Met betrekking tot de kern van het racket kun je kiezen uit EVA-rubber, polyetheen of foam. EVA-rubber is een vrij hard materiaal waardoor je minder gevoel voor de bal zult hebben maar is wel geschikt om meer kracht aan de bal te geven. De andere materialen zijn wat zachter en werken meer als een katapult. Je kunt de bal met meer gevoel bespelen.  

Het verschil tussen een padelbal en een tennisbal

De bal die gebruikt wordt bij padel, heeft de uiterlijke kenmerken van een tennisbal. Er zit echter wel degelijk verschil tussen een padelbal en een tennisbal. Bij padel wordt er gebruik gemaakt van een bal die een lagere atmosferische druk per cm2 dan bij een tennisbal het geval is. Hierdoor zal er minder snelheid gegeven kunnen worden aan de bal. Hierdoor zal vooral tactisch inzicht doorslaggevend zijn om punten te scoren. 

Padel vakantie in eigen land

De stijgende populariteit van padel is duidelijk zichtbaar in het toenemende aantal padelbanen in ons land. In iedere regio is het tegenwoordig mogelijk om deze sport te beoefenen en heb je zelfs de keuze uit meerdere padelbanen. Een padel vakantie in eigen land behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Het is een leuk idee om een trip te maken waarbij je in diverse regio’s van ons land lekker kunt genieten van je hobby. Er zijn naast een padel vakantie in eigen land echter ook volop mogelijkheden om in het buitenland de sport uit te oefenen.

Padel reizen naar het land van oorsprong van de sport

Als je een echte liefhebber bent, zijn padel reizen naar het land van oorsprong van de sport zeker interessante opties. Padel werd als eerste gespeeld in landen als Mexico en Argentinië maar de padelbal wordt ook veelvuldig in Spanje over het net geslagen. In dit Zuid-Europese land is padel zelfs de op een na populairste sport na voetbal met miljoenen bezoekers. Naast de padel reizen naar het land van oorsprong van de sport, kun je dus ook uitstekend in Spanje terecht. Je hoeft dus niet ver te reizen als je onder de meest heerlijke klimatologische omstandigheden van padel wilt genieten. 

Villa Costa Barcelona with Sea View

Dit zijn de 5 tofste vakantiehuizen voor een padel vakantie

Er zijn in Spanje diverse vakantiehuizen waar je terecht kunt voor een heerlijke padel vakantie. Om je te inspireren, hebben we de 5 tofste vakantiehuizen in Spanje voor een padel vakantie voor je op een rij gezet. Dit zijn allemaal luxe resorts met een of meerdere padelbanen in de omgeving:

Reageren