Outfit voor een hiking

Nog even en dan is het zo ver; je vakantie of uitje staat voor de deur. De tas is al gepakt en alle must-have reis items liggen al klaar. Maar als er een actieve vakantie aan zit te komen heb je net een ander inpak lijstje nodig. Hiken op je sneakers kan natuurlijk ook gewoon, maar dit eindigt waarschijnlijk met blaren! Om die tas snel ingepakt te krijgen hebben we hier even 6 must-haves voor de actieve outfit voor je op een rijtje gezet!

1. Stevige schoenen

De basis ligt bij stevige schoenen. Je moet schoenen hebben die tegen weer en wind kunnen en daarbij ook nog eens fijn zijn voor aan je voeten. Zeker in een bergachtige omgeving komt er grote druk op je voeten te staan. Draag daarom zorg voor een goede, stevige schoen van hoge kwaliteit. Het is zonde als je vakantieplannen in het water vallen door pijnlijke voeten. Koop bijvoorbeeld stevige werkschoenen van Engelbert-Strauss; kwaliteit waar je zo mee die berg op kan!
hiken

2. Wandelsokken

In een goed paar schoenen hoort natuurlijk een goed paar sokken. Speciale wandelsokken hebben extra vulling op de plekken waar je voet de meeste druk ervaart. Daarbij zijn ze ook lekker lang, bijna tot de knie, dit houdt weer nattigheid, modder en koude wind tegen. Na een dagje lopen zal je merken hoeveel toegevoegde waarde goede wandelsokken
Goede wandelsokken

3. Thermokleding

Afhankelijk van de vakantie locatie is thermokleding geen overbodige luxe. Zelfs als er een zonnetje verwacht wordt, hiken tijdens de avond of in de regen maakt het snel koud. Thermokleding houdt je lichaamswarmte vast en zorgt er hierdoor voor dat je op goede temperatuur blijft; weer of geen weer.
Thermokleding hiken

4. Gemakkelijke kleding

Over die thermokleding trek je iets gemakkelijks aan. Een fijne trainingsbroek en een niet te dikke trui bijvoorbeeld. Sta stil bij naden en andere schuurmogelijkheden. Een te grote trainingsbroek kan voor onaangenaamheden zorgen en hetzelfde geld voor te grote of te kleine bovenkleding. Zorg dat het gemakkelijk zit en neem ook genoeg mee zodat je altijd af kunt wisselen.
gemakkelijke kleding hiken

5. Regen- en wind beschermend

Hierboven draag je dan de kleding die je beschermd tegen regen- en wind. Je kan voor een simpele regenjas gaan maar er zijn ook zeker hele goede jassen te kopen die speciaal voor deze trips gemaakt zijn. Zo houdt je zowel wind als regen tegen en blijf je warm en droog.
Hiking schoenen

6. Hoofd- nek- en handen

Als laatste zorg je voor een goede bescherming voor hoofd, nek en handen. Met een warme fleecemuts, een shawl en een goed paar handschoenen kom je al een heel eind. Een zonnebril is ook altijd gemakkelijk!

hoofdbescherming hiken
Lees ook: 5 dingen die onmisbaar zijn tijdens je backpacktrip.

Reageren