Organiseer je groepsreizen? Vijf dingen om aan te bieden aan jouw reizigers

Tegenwoordig zijn groepsreizen niet alleen maar luxe aangelegenheden voor rijke klanten, die van het ene 5-sterren hotel naar het andere afreizen in een bus met airconditioning en wifi. Groepsreizen bieden mogelijkheden om op een budget ongebruikelijke bestemmingen te bezoeken, met gidsen die goed thuis zijn in de plaatselijke taal en cultuur. Deze reizen zijn vaak niet zomaar reizen, maar zijn educatief gericht. Een integraal onderdeel van dit soort reizen zijn de homestays. Door te logeren bij locals heb je een veel rijkere ervaring dan wanneer je gewoon in een hotel verblijft. Maar daardoor ontbreekt het soms wel aan comfort.

Wanneer jij groepsreizen op budget organiseert, moet je zorgen dat jouw reizigers alle nodige items mee hebben om zo prettig mogelijk te kunnen reizen. Stuur altijd een inpaklijst rond met checklist (kijk op http://www.backtrackers.nl/checklist/voor een paklijst), zodat zij niets vergeten. Ook kun je eraan denken om jouw reizigers een reispakket aan te bieden. Hieronder vijf items die niet mogen ontbreken:

Reisportemonnee

Op reis heb je al snel veel kostbare dingen bij je: een paspoort, voldoende cash, een creditcard, ID, noem maar op. Omdat je als reisleider geen dagen bij een ambassade wilt zitten om voor een van jouw reizigers een noodpaspoort te regelen, kun je beter zorgen dat kostbare spullen goed worden bewaard. Een reisportemonnee die om de nek gedragen kan worden is daarvoor ideaal.

Handdoek

Wanneer je niet alleen in hotels verblijft, maar ook in hostels of op homestays, is het beter om je eigen handdoek mee te nemen. Als reisleider kun je handdoeken laten bedrukken met de naam van jouw organisatie. Zo zal geen enkele reiziger per ongeluk zijn of haar handdoek in het hostel achterlaten!

Nekkussen

Een item wat iedereen vergeet, maar wat oh zo comfortabel is! Een groepsreis is niet compleet zonder een lange, ongemakkelijke busreis. Wil je toch dat jouw reizigers de volgende ochtend fris en fruitig klaarstaan om nieuwe dingen te bezichtigen, geef ze dan een opblaasbaar nekkussen, zodat zij in de bus kunnen slapen.

Wereldstekker

Niet weg te denken uit een reis naar een verre bestemming, maar toch denkt niemand eraan. Als reisorganisator kun je daarom ook een reisstekker bijvoegen in het reispakket. De reizigers zullen je voor eeuwig dankbaar zijn, en zo wordt geen moment van de reis verspild door die ene persoon die drie uur lang op zoek is naar een oplader die in het stopcontact past!

Duurzame waterfles

Om verantwoord op reis te zijn is niets beter dan het meenemen van een duurzame waterfles. Zo heb jij nooit dorst, hoef je niet uit de kraan te drinken in landen waar dat beter niet kan, en vervuil je het milieu niet door constant nieuwe flesjes te kopen. Als reisorganisator kun je, in landen waar het kraanwater niet te drinken is, grote 5-literflessen mineraalwater aanschaffen, waaruit de reizigers aan het begin van de dag hun flesjes kunnen vullen.

Door jouw reizigers van een paar simpele benodigdheden te voorzien, kun je jezelf en jouw reizigers een hoop zorgen besparen. Zo is iedereen vrij om volop te genieten van de reis!

Reageren