Op zoek naar het onontdekte Parijs

De Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame, de Arc de Triomphe, het is zomaar een greep uit de vele bezienswaardigheden die Parijs rijk is. Toch heeft de stad veel meer te bieden dan enkel deze hoogtepunten waar je overal over leest. In deze blog lees je waar je de leukste hotels vindt, wat de mooiste plekken zijn die nog nauwelijks ontdekt zijn en we sluiten af met 10 weetjes over de stad van de liefde.

Slapen in Parijs

Alhoewel de afstand tussen Utrecht en Parijs nog geen 500 kilometer is en je dus prima in een dag op en neer zou kunnen, is het aan te raden om voor een bezoek aan deze stad een hotel te boeken. Op deze manier kun je zonder haast de stad verkennen en bovendien geeft het je de gelegenheid om je zowel ‘s avonds laat als ‘s ochtends vroeg onder te dompelen in het leven van de Parijzenaars. Wie op Booking.com zoekt op Parijs, krijgt al snel ruim 4000 zoekresultaten. Daarom hier een selectie van de leukste hotels.

 • Hôtel De Castiglione ligt aan een parallelweg van de Champs-Elysées, in hartje centrum dus. Met een beetje geluk tref je een kamer met uitzicht op de Eiffeltoren en geniet je iedere avond van de lichtshow. De kamers zijn voorzien van airco en zijn zeker voor Parijse begrippen erg ruim.
 • Wil je niet te duur en toch in een goed hotel slapen? Kies dan voor Belambra City – Magendie. Vanuit dit hotel zijn de bezienswaardigheden in de stad snel te bereiken met het openbaar vervoer. Het hotel beschikt over een eigen parkeerplaats en overal in het hotel kan gebruikgemaakt worden van gratis wifi.
 • Hotel Residence Europe. Dit hotel ligt net buiten het centrum, maar door de nabijheid van metrostation Mairie de Clichy is het centrum nooit ver weg. Het hotel heeft een heerlijk zwembad en een jacuzzi, waar je je vermoeide voeten na een dag struinen door de stad, heerlijk tot rust kunt laten komen.

Parijs vanuit de lucht

Nu je een hotel gekozen hebt, is het tijd om de stad te ontdekken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de Franse hoofdstad vanaf de Eiffeltoren te aanschouwen, maar erg origineel is dat niet. Jouw foto’s hebben net een ander perspectief als je kiest voor een ballonvaart bij Ballon de Paris. De ballon hangt aan een stevige kabel, dus je verplaatst je alleen in de hoogte. Op 150 meter hoogte heb je een spectaculair uitzicht over Parijs. Het beste stijg je op rond de zonsondergang, maar ook als de stad gehuld is in duisternis en je wilt genieten van alle lichtjes waar Parijs zo beroemd om is, is een tocht met de heteluchtballon aan te raden. Je vindt de ballon op het terrein van de oude Citroën fabriek in het Parc André Citroën, direct aan de Seine. Overigens is het park zelf ook een regelrechte aanrader. Omdat dit echt nog een onbekend stukje Parijs is, kun je hier in alle rust genieten van de exotische bomen en planten, zonder omver gelopen te worden door hordes toeristen.

Bois de Boulogne

Een park waar je ook heerlijk kunt vertoeven is het Bois de Boulogne. Dit stadspark is bekend om zijn waterval, maar heeft daarnaast veel meer te bieden. Zo kun je je hier uren vermaken met een wandel- of fietstocht en de echte actievelingen gaan met een roeibootje het water op. Neem ook eens een kijkje bij de tennisbanen van Roland Garros. Je vindt ze aan de rand van het bos. Ben je moe geworden en wil je je tentje opzetten? In Bois de Boulogne vind je de enige camping van Parijs.

Bois de Bologne Parijs

China Town

Iedere stad die er een beetje toe doet, heeft een wijk waar de Aziaten zich verzamelen. Zo ook Parijs. Je vindt China Town in het oosten van Parijs, in de wijk Belleville. Er lopen weinig toeristen, al is het toerisme hier wel in opkomst. Naast talloze restaurants waar je voor een klein bedrag specialiteiten uit verschillende Aziatische keukens kunt proeven, vind je er verschillende Boeddhistische tempels en leuke winkeltjes met een variëteit aan snuisterijen en exotische producten. De beste tijd om China Town te bezoeken is rond het Chinese nieuwjaar. De wijk is dan mooi versierd en er vinden verschillende optochten plaats.

Deze 10 dingen wist je nog niet over Parijs

Over Parijs is al veel geschreven en gezegd. Toch volgen hier nog enkele grappige, bijzondere en historische feiten over Parijs die je vast nog niet kende.

 • De Eiffeltoren werd in 1889 gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling. Het oorspronkelijke idee was om de toren maximaal 20 jaar te laten staan, maar het bleek een belangrijk radiotelegraafstation te zijn en dat is de reden dat we nu nog iedere dag van het symbool van Parijs kunnen genieten.
 • Per jaar is Parijs het decor voor ongeveer 200 films. Metrostation Porte des Lilas – Cinéma is niet toegankelijk voor publiek en werd speciaal gebouwd om er films op te kunnen nemen. Zo vormde deze ondergrondse locatie het decor voor de film Amélie.
 • In Parijs staan drie replica’s van New Yorks Vrijheidsbeeld. Je vindt ze bij Musée d’Orsay (4,5 meter hoog), bij het Arts et Métiers museum (11,2 meter hoog) en bij Pont de Grenelle (11,5 meter hoog). De stad Parijs schonk het Vrijheidsbeeld in 1884 aan New York.
 • Alhoewel alle lichtjes in de stad doen vermoeden dat de bijnaam ‘lichtstad’ daar vandaan komt, kreeg Parijs deze bijnaam omdat er veel intellectuelen wonen ofwel ‘verlichte mensen’. Zo wonnen de Parijzenaars de meeste Nobelprijzen voor de literatuur en woonden de uitvinders van bijvoorbeeld de bikini en de parachute in Parijs.
 • Over de Seine hangen 37 bruggen. De oudste brug is de Pont Neuf. De Pont Alexandre III is de brug waar vermoedelijk de meeste mensen overheen hebben gelopen. Deze brug ligt op de route tussen het Louvre en de Eiffeltoren. Van de 37 bruggen, worden er iedere avond 32 verlicht.
 • Parijs is de stad met de meeste bomen van Europa. Je vindt er zo’n 478.000 exemplaren.
 • Niet alle toeristen zijn voldoende voorbereid op Parijs. Jaarlijks moeten meerdere, voornamelijk Japanse toeristen vroegtijdig op huis aan, omdat ze door de cultuurshock en het informele leven in de stad, niet in staat zijn om hun stedentrip te vervolgen.
 • Kijk uit als je in Parijs de weg op gaat. Ongeveer 9% van alle chauffeurs in Frankrijk is namelijk niet in het bezit van een rijbewijs!
 • In Parijs vindt je ruim 400 parken en tuinen. Bois de Boulogne en Parc André Citroën kwamen eerder al ter sprake, maar breng ook eens een bezoek aan Arènes de Lutèce. Dit is het enige echte klassieke park van Parijs, waar resten te vinden zijn van een Romeinse arena.
 • Is het een keer minder weer en wil je liever een overdekte activiteit ondernemen? Start dan bij Pont de l’Alma en daal af onder de huizen. Maak een wandeling door (een deel van) het 2100 kilometer stelsel van rioolbuizen en leidingen. Onder de grond vind je straatnamen en huisnummers. Zo zag je Parijs nog nooit!

Leestip: Parkeren in Parijs

Reageren