Op zoek naar een unieke vakantiebestemming? Bezoek dan Jordanië

Jordanië behoort tot de minst populaire landen van Azië. Mede door de conflicten in buurlanden Syrië en Egypte, slaan reizigers dit land liever over. Dit terwijl Jordanië zelf helemaal niet meer onveilig is. Bovendien heeft die land een adembenemende natuur en veel culturele hoogtepunten.

Jordanië

Jordanië ligt in het Midden-Oosten en grenst aan Israël, Irak, Syrië en Saoedi-Arabië. In het land leven ongeveer 11 miljoen inwoners en de hoofdstad is Amman. De meest populaire attractie van het land is ‘Petra’. Deze stad is eeuwenoud en staat op de prestigieuze lijst van New7WOnders of the World. Deze stad en nog meer prachtige plekken trekken jaarlijks steeds meer toeristen naar dit onderschatte land. Hieronder lichten we de mooiste bezienswaardigheden van Jordanië toe.

Petra

De stad Petra is dus by farde populairste bezienswaardigheid van het land. Deze stad werd pas begin 20eeeuw uitgegraven en de laatste opgraafcampagne vond plaats in 2002. De stad ligt in een kloof genaamd ‘De Siq’ en staat bekend om zijn rood/roze kleuren. Hoewel de volledige stad (nog) niet zichtbaar is, zijn er een aantal prachtige ruïnes te bewonderen. Het amfitheater, een indrukwekkende wand met grafkamers en een uniek klooster zijn bezienswaardigheden die jaarlijks vele toeristen trekken. Een reis naar Jordanië is niet compleet zonder een van de beroemdste steden ter wereld te bezoeken.

jordan-unieke-bestemming-petra

Lees ook: Het beste van Marokko in slechts 3 weken!

De Dode Zee

Een andere plek in Jordanië die je beslist niet mag overslaan is de Dode Zee. Een duik in deze zee is een unieke ervaring. De Dode Zee is zo zout, dat je lichaam als het ware omhoog geduwd wordt. De Dode Zee is het zoutste meer ter wereld en dit meer wordt met uitdroging bedreigd. Grijp dus je kans nu de Dode Zee nog bestaat. Pas wel op met open wondjes en voorkom dat het water in je ogen komt. Dit prikt namelijk nogal!

Wadi Rum woestijn

Jordanië kent vele woestijnen. De beroemdste is de Wadi Rum woestijn in het zuiden van het land. Een unieke plek waar je in een 4×4 op pad kunt gaan. Onder begeleiding van een gids weliswaar. In de nacht kun je hier genieten van de meest prachtige heldere sterrenhemel, maar ook overdag is deze woestijn onbeschrijfelijk mooi!

jordan-unieke-bestemming-wadi-rum

Natuurreservaat Dana

Het grootste natuurgebied van Jordanië bevindt zich in de omgeving van het dorpje Dana. De natuur wordt gekenmerkt door steile kliffen, groene heuvels en ruige rotsen. Dit gebied is vooral populair onder wandelaars, fotografen, bergbeklimmers en andere natuurliefhebbers. Je vindt er veel bijzondere diersoorten en planten en er bevinden zich enkele eenvoudige hotels in de omgeving.

Ben jij weleens in Jordanië geweest? Zo ja, wat vond jij het mooiste plekje?

Reageren