Op wintersport? Zorg voor juiste reisverzekering

Nu de feestdagen weer achter de rug zijn, is voor veel Nederlanders de wintersport het volgende om naar uit te kijken. Heb jij ook een goede wintersportvakantie in het vooruitzicht? Denk dan naast het uitzoeken van je bagage, skispullen en de beste restaurants nog even aan je reisverzekering.

Reisverzekering met wintersportdekking

Om tijdens de wintersport goed verzekerd te zijn, is een ‘standaard’ reisverzekering niet voldoende. Die vergoedt namelijk niet de kosten van een ongeval op de piste. En de kosten daarvan lopen snel op, zeker als je met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht moet worden. Sluit daarom een reisverzekering af met een wintersportdekking en een dekking voor geneeskundige kosten. Hiermee ben je verzekerd voor:

  • vervoer naar het ziekenhuis, bijvoorbeeld met een banaan of helikopter
  • een terugvlucht naar Nederland
  • annulering van geboekte als je onverwachts eerder naar huis moet
  • gehuurde skiuitrusting die je onverwachts niet hebt kunnen gebruiken

Let op: off-piste skiën meestal niet verzekerd

Besluit je buiten de piste te gaan skiën en krijg je daar een ongeluk? Dan zijn de eventuele medische kosten voor eigen rekening. Omdat de gebieden buiten de pistes niet of nauwelijks onderhouden worden, is de kans groter dat er iets misgaat. Reisverzekeraars accepteren dat risico niet, al maken sommige een uitzondering, maar alleen als je off-piste skiet onder begeleiding van een gids. Vraag bij je verzekeraar na wat de mogelijkheden zijn.

Diefstal van wintersportspullen

Begin dit jaar was in het nieuws dat er steeds meer ski’s en snowboards gestolen worden. Er zijn steeds meer georganiseerde bendes actief die het gemunt hebben op je dure materiaal. De gestolen spullen kun je claimen bij je reisverzekering, maar je krijgt niet altijd het volledige bedrag terug. Hier zit namelijk een maximum aan, wat per reisverzekeraar verschilt. Ook moet je aangifte doen bij de politie; de verzekeraar wil hier een bewijs van zien.

De Nederlandse Skivereniging geeft vier tips om diefstal te voorkomen: zet je spullen op slot met een kabelslot, huur een locker, hou zicht op het materiaal en maak, in het geval van ski’s, ‘onparen’: wissel een ski met een reisgenoot en zet ze in verschillende rekken.

Denk ook aan annuleringsverzekering

Naast je reisverzekering, is ook het belangrijk om je annuleringsverzekering niet te vergeten. Hiermee kun je je geld terugkrijgen in het geval je de wintersport onverwachts moet annuleren. Dit moet wel om een gebeurtenis gaan die je niet al een langere tijd zag aankomen. Bij de meeste verzekeraars moet je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluiten. Dit kan tegelijkertijd met het afsluiten van de reisverzekering.

Reageren