Op wintersport? De beste wintersport apps op een rijtje!

We geven je maar al te graag handige tips voor je wintersportvakantie, maar hoe zit het nu met die actieve smartphone gebruikers op vakantie? Of je nu vast zit aan een vast contract of gewoon een lekker vrij prepaid gebruikt: die smartphone wordt ook op vakantie natuurlijk gewoon gebruikt. Maar welke apps gebruik jij nu wanneer je op wintersport gaat? Je leest het hier.

1. Ullr’s Mobile Avalanche Safety Tools

Deze app is echt onmisbaar in de ruige wintersport gebieden. Via deze app blijf je namelijk perfect op de hoogte van lawines. De techniek op je telefoon wordt gecombineerd met de weersomstandigheden, en zodra er lawinegevaar is geeft deze app je direct een signaaltje. Daarnaast kun je ook nog eens waarschuwingen ontvangen wanneer de hellingen niet helemaal veilig zijn. De app is betaald verkrijgbaar en draait op de achtergrond. Houdt dus de hoeveelheid Prepaid internet in het buitenland goed in de gaten en zorg dat je voldoende internet tot je beschikking hebt om deze handige app te gebruiken!

2.Ski Arlberg

Alles wat je wilt weten tijdens je wintersportvakantie in een handige app. Hoe laat de skiliften geopend zijn bijvoorbeeld, of welke restaurants dichtbij liggen of wanneer er überhaupt verse sneeuw voorspeld wordt. Ga je deze vakantie dus naar de Arlberg regio, dan is dit de app die je moet hebben: alle informatie is specifiek voor deze omgeving, en zorgt dat je alle benodigde info letterlijk binnen handbereik hebt. Wil jij ook direct gebruik maken van de app maar is het eindelijk tijd om je vaste contract op te zeggen? Neem dan voordat je op vakantie gaat even de tijd, je kunt namelijk prepaid vergelijken bij Simyo. Kun je meteen een prepaid afsluiten en genieten van je vakantie!

3. Snowciety

Snowciety is een sociaal netwerk op de piste, en koppelt jouw data direct aan de data van de vrienden waar je jezelf mee op de helling bevindt. Zo kun je precies zien wie waar op de helling te vinden is, en kun je ook de gegevens van je eigen afdaling nog eens terugkijken. Super handig wanneer je jouw wintersportvrienden even niet meer terug kunt vinden natuurlijk. Maar daarnaast kun je er ook nog eens routes, foto’s en statistieken mee delen, en de voorspellingen voor sneeuw in de gaten houden. Nog beter nieuws: Snowciety werkt net zo goed zonder internet!

4. First Tracks

Ben jij ook zo’n fan van een vers pak sneeuw? Dan moet je First Tracks downloaden. Deze app functioneert als een wekker, maar houdt vooral ‘s nachts de sneeuwval in de gaten. Is er verse sneeuw gevallen? Dan wekt deze app je lekker vroeg zodat jij als eerste naar buiten kan!

Reageren