Op wereldreis? Aan deze praktische zaken moet je denken

Ben je van plan om op wereldreis te gaan? Geweldig! Je gaat een fantastische tijd tegemoet. Maar voordat het feest begint zijn er wel een aantal zaken die je moet regelen. Dit zijn de dingen die je maar beter op orde kan hebben voordat je vertrekt.

Visa

Voor elk land buiten Europa heb je een visum nodig. In veel gevallen kun je deze op het vliegveld of aan de grens regelen, maar voor sommige landen is het nodig om je visum van tevoren te regelen. Kijk daarom goed na wat de visa regels zijn voor de landen die je wilt bezoeken en of je de visa al in Nederland kan regelen.

Inentingen

Helaas heb je in het buitenland vaak een grotere kans om een nare ziekte op te lopen. Laat je daarom goed adviseren over welke inentingen je nodig hebt. Begin ook op tijd met de inentingen want voor sommige inentingen zal je meerdere bezoekjes aan de dokter moeten brengen. De GGD geeft duidelijk advies over welke inentingen je nodig hebt als je gaat reizen.

Doorlopende reisverzekering

Op reis kan van alles gebeuren en met je Nederlandse basisverzekering ben je hier meestal niet voor verzekerd. Daarom is het van belang om een goede doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo ben je goed verzekerd in het buitenland. Kijk hier voor een doorlopende reisverzekering. Let erop dat een doorlopende reisverzekering 45 dagen achter elkaar geldig is.

Paspoort

Een paspoort is noodzakelijk als je buiten Europa wilt reizen. Heb je nog geen paspoort? Vraag deze dan ruim voor vertrek aan bij de gemeente. Heb je al wel een paspoort? Controleer dan of deze lang genoeg geldig is zodat je op reis niet in de problemen komt.

Reisgids

Een reisgids kan op reis heel nuttig zijn. Zo weet je altijd waar je een slaapplek en een goed restaurant kan vinden en een reisgids vertelt je ook meer informatie over de cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden van het land zelf . Er zijn verschillende reisgidsen verkrijgbaar. Ga daarom langs bij de boekwinkel en kies er een die bij jou past. Tip: als je een tablet of smartphone meeneemt kan je ook een e-book downloaden.

De juiste tas

De juiste tas of backpack is heel belangrijk als je voor een lange tijd op reis gaat. Bespaar zeker niet op je tas, want de tas beschermt op reis al je andere spullen. Je kunt een backpack of tas het beste testen in een winkel. Vooral voor een backpack geldt dat deze comfortabel moet zitten.

Vliegticket

Ook het boeken van je vliegticket is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van een wereldreis. Het beste moment om een ticket te kopen is drie maanden van tevoren. Dan zijn de tickets over het algemeen het goedkoopste. Je kunt de ticketprijzen vergelijken op een website als Skyscanner.nl. Weet je nog niet wanneer je terug wilt? Boek dan een open ticket, of alleen een heen-ticket. Hou in dat geval wel altijd wat geld apart voor de terugreis.

Reageren