Op vakantie naar de ABC eilanden

De ABC-eilanden is de verzamelnaam voor de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze eilanden in het Caribisch gebied zijn de perfecte bestemming voor een relax vakantie. De eilanden liggen voor de kust van Venezuela. Elk eiland heeft zo zijn eigen sfeer. Curaçao heeft de meeste inwoners en is het grootste eiland, Aruba is het kleinste eiland en Bonaire is het minst ontwikkelde eiland.

De verschillen tussen de ABC eilanden

abc eilanden

Aruba

Op Aruba zie je bijna niets terug van heet koloniale verleden. Behalve dan in Oranjestad, waar je ondanks de oer-Hollandse naam ook oude koloniale gebouwen ziet. De stad is modern met veel bars, restaurants en winkels. Het zijn vooral Amerikanen die hier op vakantie komen waardoor je hier dan ook met Amerikaanse dollars kan betalen. De meeste prijzen zijn redelijk hoog. De rest van het eiland is droog, maar aan de kust vind je de mooiste bounty stranden. De stranden van Aruba worden tot de mooiste van de wereld gerekend. Als je ongerepte natuur wilt zien dan kan je het beste naar het noorden van het eiland waar je kunt wandelen door het Parke Nacional Arikok. Aruba is de beste keuze voor een relaxte strandvakantie met af en toe wat vermaak in Oranjestad.

abc eilanden

Bonaire

Dit is het meest onontwikkelde en ongerepte eiland van de drie en daarbij ook de rustigste. De meeste inwoners van het eiland wonen rond de hoofdstad Kralendijk wat meer als een dorp aanvoelt. Het eiland is een waar paradijs voor duikers en natuurliefhebbers want onderwater is er veel te zien. En op diverse plekken op het eiland kan je flamingo’s spotten. Voor een wandeling ga je naar het Washington Slagbaai Nationaal park. Bij het nabijgelegen eilandje Klein Bonaire kan je mooie snorkeltochten maken. Het is hier een beschermd natuurgebied.

abc eilanden

Curaçao

Als je ook interesse hebt in cultuur dan is een vakantie naar Curaçao de grootste optie. De hoofdstad Willemstad is UNESCO werelderfgoed. Het is een mooie stad met veel koloniale gebouwen en waar je het rijke handelsverleden goed terugziet. Op het eiland kan je ook enkele musea, een aloë vera plantage, een struisvogelboerderij en de wereldberoemde likeurstokerij bezoeken. Rondom Curaçao kan je ook goed duiken en snorkelen. Andere bezienswaardigheden zijn de Cristoffelberg, de vele mooie stranden en het aquarium waar je met dolfijnen kan zwemmen.

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die meerdere malen per week vanuit Schiphol naar alle drie de eilanden vliegen. Het duurt ongeveer 12 uur om het eiland van bestemming aan te komen.

De beste tijd om de ABC eilanden te bezoeken

Het is bijna altijd lekker weer op de eilanden. Het regenseizoen is tussen oktober en januari, maar ook dat valt mee. Als er een bui valt is hij kort en hevig en na de bij droogt alles snel weer op. Aruba en Curaçao zijn erg populaire bestemmingen, ga om de drukte te ontvluchten daarom naar Bonaire of reis buiten de grote schoolvakanties. Het is leuk om de ABC eilanden in februari, tijdens het kleurrijke carnaval, te bezoeken. Het Caraïbische carnaval is een feest om mee te maken!

Eilandhoppen tussen de ABC eilanden

Wil je een rondreis maken langs alle drie de ABC eilanden? Dan kan je dit zelf aanpakken of je kunt een tour boeken. Als je zelf het vervoer wilt regelen heb je alleen de keuze uit het vliegtuig. Een vlucht duurt een half uur en kan je boeken bij verschillende lokale maatschappijen. Je vliegt vanaf 56 euro van Bonaire naar Curaçao en van 48 euro van Aruba naar Curaçao. De goedkoopste vliegmaatschappij is Insel Air.

Wil je op een georganiseerde rondreis? Dan heb je onwijs veel opties. Je kunt bijvoorbeeld op cruise langs de eilanden of je boekt een georganiseerd combinatietour.

Reageren