Op vakantie met de camper; tips voor een sfeervolle inrichting

Het weloverwogen inrichten van je camper kan een grote impact hebben op het comfort en de sfeer tijdens het reizen. Je camper is voor bepaalde tijd namelijk je huis op wielen, de plek waar je je het meest bevindt en waar je bijna alles in doet. En net als in je ‘echte’ huis, is het dus belangrijk om je ook in je camper helemaal thuis te voelen.

Ga jij binnenkort met de camper op pad? Bekijk dan de volgende tips voor het creëren van een sfeervolle inrichting.

Op vakantie met de camper; tips voor een sfeervolle inrichting

Zorg voor de juiste verlichting

Als het gaat om sfeer, is knusse verlichting misschien wel het eerste waar je aan denkt. Het toevoegen van lichtbronnen geeft je camper een huiselijke touch en een geborgen, veilig gevoel. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je licht op de juiste manier gebruikt. Je wilt namelijk niet onder een té felle lamp zitten. Met knusse led verlichting echter, voel jij je binnen de kortste keren helemaal thuis in je camper.

Creëer een fotowand

Niets heeft zoveel waarde en roept zoveel emotie op als een foto. Bovendien geven foto’s van vrienden, je partner, je huisdier of je familie net even dat vertrouwde aspect. Maak een mooie fotowand op de deur of een bepaalde muur met foto’s van verschillende grootten. Op deze manier word je iedere keer weer blij zodra je je camper binnenkomt!

Lees ook: met de camper door Europa; 10 top bestemmingen.

Doe inspiratie op

Wanneer je je camper gaat inrichten is het opdoen van inspiratie enorm zinvol. Misschien heb je precies in gedachten wat je wilt, maar toch kan het raadplegen van websites zoals Pinterest je ineens compleet nieuwe ideeën opleveren. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vind het op internet. Denk aan allerlei soorten led verlichting strips, meubelopstellingen of leuke accesoires. Doe er je voordeel mee; het is wel duidelijk dat je het wiel niet voor de 100e keer hoeft uit te vinden…

Speel met kleur

Kleuren maken of breken een interieur. Zo ook in je camper. Hoewel je je er misschien niet zo van bewust bent, kunnen kleuren tal van emoties of gevoelens oproepen. Wil je dus sfeer creëren in je camper? Kies dan de juiste kleurencombinaties. Zo roepen geel en oranje apart of samen sfeervolle gevoelens op, evenals in combinatie met verschillende tinten groen.

sfeervolle inrichting camper

Ga voor mooie binnenplanten

Voor de finishing touch is de toevoeging van planten in je camper altijd een top idee. Planten geven een huiselijk, fris gevoel en zorgen voor net dat beetje extra sfeer. Je kunt met planten verschillende kanten op. Kies bijvoorbeeld voor hangplanten, plaats plantenpotten aan de muur, zet ze op tafel of op de vensterbank.

Let er wel op dat je speciale kamerplanten aanschaft. Je wilt immers niet dat ze binnen één dag al dood zijn…

Met deze tips komt het helemaal goed met de sfeer in je camper. Doe vandaag nog de nodige inspiratie op en ga meteen aan de slag!

Reageren