Op vakantie in Limburg: een unieke ervaring

Ben je op zoek naar cultuur of wil je liever fietsen en wandelen door de natuur? Droom je ervan om heerlijk en zorgeloos te ontspannen aan het zwembad? Wil je even onthaasten en genieten van wellness en beauty? Voor wie er eens voor enkele dagen of zelfs een weekje tussenuit wil, hoeft dit niet steeds weer een verre reisbestemming te zijn. Ook in eigen land kan jij perfect jouw ideale vakantiebestemming terugvinden. Een streek die volledig in dit plaatje past, is de provincie Limburg. Voor elk wat wils met een eindeloze lijst aan recreatiemogelijkheden en bezienswaardigheden, dit vind je allemaal terug in het zuidoosten van ons land.

Genieten van de natuur

Dwars door Limburg stroomt uiteraard de prachtige rivier de Maas, die samen met tal van andere riviertjes een grote invloed uitoefent op de gehele omgeving. Dankzij deze meanderende waterwegen wordt de provincie verdeelt in de heuvels, plateaus en bosrijke gebieden die de streek typeren. Niet voor niets wordt het ook wel het Heuvelland genoemd. Hiernaast vinden we in Limburg nog enkele adembenemende natuurgebieden terug zoals de Maasplassen, het nationaal park De Groote Peel en de Maasduinen. Dit maakt van Zuid-Limburg dan ook de ideale vakantiebestemming voor de natuurliefhebber.

De Groote Peel

Vakantieparken: voor elk wat wils

Vandaag de dag zijn we heel veeleisend als het op een vakantiepark aankomt. Gelukkig bieden moderne vakantieparken een goed en gevarieerd aanbod. Zo kan er wel voor iedereen een ideale bestemming gevonden worden. Waar het ene park kiest om in te spelen op het hele gezin, doet een ander park dat met een duidelijke focus op wellness & beauty. Ongeacht of je zoekt naar luxe en comfort of eerder denkt aan speelplezier met het volledige gezin, in Limburg vind je het allemaal. Op Parkvakanties vind je een handig overzicht met alle vakantieparken in Limburg.

Een kindvriendelijke omgeving

Ook voor wie rekening dient te houden met de allerjongsten onder ons, biedt menig vakantiepark een uitstekend alternatief. Zij focussen zich niet enkel op de onvergetelijke kinderervaring maar garanderen dat ook mams en paps kunnen genieten van hun welverdiende vrije tijd. Zo zijn er in Limburg maar liefst zeven vakantieparken met een subtropisch zwembad terug te vinden, alvast ideaal voor jong en oud. Wens je een daguitstap te plannen naar Maastricht of willen jullie met zijn tweetjes een romantisch dag beleven? Dan kan een vakantiepark echt wel een oplossing bieden.

Beleef je eigen Amstel Gold Race

Limburg is de Nederlandse plek bij uitstek voor wandel- en fietsliefhebbers. Het heuvellandschap biedt dan ook een uitdagend schilderij vol prachtige panorama’s. Je kan er in de voetsporen treden van Erik Dekker en Michael Boogerd en de Cauberg in Valkenburg overwinnen (of een van de dertigtal andere heuvels die beklommen worden in een van ’s werelds mooiste wielerklassiekers).

Bezoek ook zeker Maastricht

Ten slotte is een bezoek aan Maastricht, de hoofdstad van Limburg, zeker een must voor de meerwaardezoeker. De geschiedenis van deze stad gaat dan ook vele eeuwen en zelfs millennia terug, waardoor de Maastrichtenaren er terecht trots op zijn. De rijke geschiedenis van deze stad loert om iedere straathoek. Letterlijk en figuurlijk want haar oude kerken, musea en authentieke gebouwen zijn overal terug te vinden. Ook bij de recente geschiedenis van Europa speelt de stad nog een belangrijke rol met onder andere het Verdrag van Maastricht in 1992. Op één dagje heb je nauwelijks de tijd om al het moois van deze stad te ontdekken en te verkennen. De lijst van musea, beschermende monumenten en evenementen in en rondom deze stad zijn dan ook eindeloos.

Bezoek ook zeker Maastricht

Reageren