Op vakantie in eigen land: De mooiste plekjes van Gelderland

Als we het hebben over vakantie dan denken we vaak aan witte stranden, wuivende palmbomen en heerlijke Franse wijnen. Maar wie het een keer dichterbij huis zoekt zal positief verrast worden door de schoonheid van ons eigen kikkerlandje. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan snel verder voor de mooiste plekjes in Gelderland.

Kastelen

Als je een bezoek aan Gelderland brengt dan kan je er haast niet heen om heen om ook een bezoek te brengen aan een van de vele kastelen. Gelderland telt maar liefst dertig kastelen waaronder Paleis het Loo in Apeldoorn welke natuurlijk het meest bekend is vanwege de Oranjes. Alle kastelen hebben zo hun eigen interessante rijke geschiedenis waarover iets te vertellen valt. Een bezoek aan een van de kastelen is ook ideaal bezigheid voor op een regenachtige dag.

5 redenen om naar Drenthe op vakantie te gaan paleis het loo

Fietsroutes

Ook voor de sportieve vakantiegangers heeft Gelderland veel te bieden. De vele fietsroutes die aangelegd zijn in de verschillende streken van Gelderland lopen langs de vele mooie plekken die de grootste provincie van Nederland rijk is. Fiets door de prachtige Veluwe waar je genoeg dieren zal spotten tijdens je ronde. Of geniet tijdens het voorjaar van de mooie bloesems die bloeien in de fruitbomen. Zodra je op pad gaat met je fiets zal je aangenaam verrast worden door de schoonheid van de natuur.

5 redenen om naar Drenthe op vakantie te gaan

Overnachten

Gelderland heeft je veel diversiteit te bieden als het aankomt op keuze om te overnachten. Zo zijn er maar liefst 56 vakantieparken in Gelderland te vinden. Er is voor iedere soort vakantieganger wel een passend park of hotel te vinden. Wil je dichtbij de natuur verblijven en ben je juist op zoek naar rust kies dan een van de parken welke dicht bij de Veluwe gelegen zijn. Wil je tijdens je vakantie gaan shoppen en ben je op zoek naar entertainment dan is overnachten dichtbij een van de gezellig steden als Nijmegen en Arnhem een goede keus.

Proef en geniet

Wie maar moeilijk afstand kan doen van de heerlijke Franse kazen en wijnen zit tijdens een vakantie ook zeker goed in Gelderland. De laatste jaren neemt de wijnbouw in de Achterhoek enorm toe. De vruchtbare grond blijkt uitstekend geschikt voor het telen voor wijndruiven. Overnacht op een van de meest romantische plekken in de Achterhoek. Steek na zonsondergang de kaarsjes aan en trek die heerlijke fles rode wijn open. Word de volgende dag samen romantisch wakker tussen de wijnranken waar je een heerlijk stokbroodje eet tijdens het ontbijt. Gelderland levert je mooie streken!

Reageren