Op Vakantie in Brabant

Veel mensen kiezen als vakantie bestemming vaak een toeristisch gebied aan de kust als ze in Nederland blijven. Dat is natuurlijk super leuk en het geeft echt het vakantiegevoel. Maar het is tijd voor wat nieuws! Probeer eens de binnenlanden van ons mooie Nederland en ga op vakantie in Brabant!

De provincie Noord-Brabant heeft veel te bieden voor alle doelgroepen. Ten eerste is er de bourgondische sfeer, lekker gezellig genieten van lekker eten en drinken met familie of vrienden. De term Bourgondisch komt van de gelijknamige streek in Frankrijk waar de beste wijnen vandaan komen. De term staat voor genieten van het leven en alle heerlijkheden die daarbij komen. Dit komt helemaal tot zijn recht als een vakantie boekt in Brabant met carnaval. Probeer eens lekker mee te genieten van dit speciale feest.

Op reis naar historische plaatsen

Noord-Brabant is een mooie vakantie bestemming omdat het ook beschikt over vele historische steden en dorpen. Denk bijvoorbeeld aan de toeristische plaatsen als Breda, ’s Hertogenbosch, Oirschot en Oosterhout. Hier vindt u veel oude gebouwen, kerken en andere rijksmonumenten. Geniet op een terras in de zon van al het prachtigs tijdens uw vakantie in Brabant (uiteraard onder het genot van een lekker biertje of wijntje).

Natuur in Brabant

Door de geografische positie van Brabant en het klimaat, wat meer lijkt op een landklimaat, beschikt Noord-Brabant over vele mooie bosgebieden en natuur gebieden. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen op de vele routes die door de VVV zijn aangelegd. Bekende natuurgebieden zijn: Het Groene Woud, Kampina, De Peel en De Biesbosch (waar u heerlijk kan varen).

Zorg dat u een camping of hotel vindt dat dichtbij aansluit bij al het moois en maak uw vakantie in Brabant compleet. Wij hebben zelf genoten van een leuke vakantie in Brabant en raden het iedereen aan. Houdoe!

Reageren