Op vakantie? España por favor!

Spanje is een zeer geliefd vakantieland onder Nederlanders. Jaarlijks brengen meer dan 3 miljoen Nederlanders een bezoekje aan Spanje. Naast de Canarische Eilanden, de Balearen en de Costa’s doen ook steden als Barcelona en Madrid het goed voor stedentripjes. Maar waarom laat Spanje het hart van zoveel Nederlanders sneller kloppen? Waarom weet dit schitterende land ons zo te betoveren? Wij vertellen je graag meer over de veelzijdigheid van Spanje!

Canarische Eilanden & Balearen

Een prachtige blauwe zee, schitterende stranden, een prachtige natuur én altijd mooi weer. De Canarische Eilanden zijn niet voor niets mateloos populair bij zonaanbidders. Het hele jaar door is de eilandengroep in de Atlantische Oceaan een mooie bestemming voor een zonvakantie. Van het zeer toeristische Gran Canaria en Tenerife tot het rustige Lanzarote, iedereen kan zijn ideale vakantiebestemming vinden op de Canarische Eilanden. Wie het liever een stukje dichterbij heeft, kan kiezen voor een tripje naar de Balearen. Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera liggen in de Middellandse Zee en mogen jaarlijks een groot aantal Nederlandse toeristen verwelkomen. De Balearen zijn een schitterende locatie voor het huren van een luxe vakantiewoning, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de rotsachtige kust.

Veelzijdige Costa’s

De Spaanse Costa’s zijn wereldberoemd en mateloos populair. Langs de kust van de Middellandse Zee kun je terecht voor een grote verscheidenheid aan vakanties. Tal van jongeren strijken neer in feestplaatsen als Lloret de Mar en Salou en de wat oudere generatie brengt graag een bezoekje aan steden als Benidorm, Torremolinos en Marbella. Verder vind je aan de Costa’s prachtige steden als Málaga, Valencia en Barcelona. De Costa’s bieden naast schitterende hotels, gezellige campings ook de nodige mogelijkheden voor het huren van een vakantiewoning Spanje.

Malaga

Prachtige steden

Naast een strandvakantie kun je in Spanje ook terecht voor verschillende trips naar schitterende steden. Zo is de hoofdstad Madrid absoluut het bezoeken waard. Eyecatchers in Madrid zijn het Palacio Real, het Retiropark en het Plaza Mayor. Voetbalfans kunnen hun hart ophalen in het imposante Estadio Santiago Bernabéu. Naast Madrid is Barcelona ook een uitstekende bestemming. De Catalaanse stad heeft met de Sagrada Familia, Park Güell, Camp Nou en het Plaça de Catalunya een groot aantal bezienswaardigheden. In de avond stroomt de wereldberoemde La Rambla vol met toeristen en straatartiesten voor een heerlijk Spaans avondje. Waar Madrid en Barcelona de bekendste en meest bezochte steden zijn, adviseren wij ook zeker om Valencia en Sevilla te bezoeken. Doordat Valencia door de jaren heen geregeld overheerst door diverse culturen, wat tegenwoordig goed terug te zien is in het straatbeeld. Een groot aantal diverse bouwstijlen karakteriseren deze stad. Datzelfde geldt ook voor Sevilla. In deze stad staat een schitterende kathedraal en een koninklijk paleis.

Reageren