Op vakantie? Doe eens wat anders!

Nederlanders gaan steeds meer op vakantie. Dit jaar pakken maar liefst 11 miljoen Nederlanders hun koffers in voor een reisje naar het buitenland of om ons eigen kikkerlandje verder te verkennen. De grootste groep trekt naar Frankrijk om hun vakantie door te brengen. Ben jij niet zo van de ‘standaard’ vakanties en wil je wel eens wat anders? Dan is dit lijstje echt wat voor jou. Lees hier welke vakanties je kunt uitproberen als je eens iets anders dan anders wilt!

Fietsvakantie

Hou jij echt niet van stil zitten op vakantie en wil je het liefst zo veel mogelijk van de omgeving zien? Dan moet jij een keer een fietsvakantie proberen! Voordeel? Je kunt dit op heel veel verschillende locaties doen en je kunt je hele reis zelf samenstellen. Wil je een fietsvakantie met comfort? Dan bestaan er organisaties waar je om de dag een fietstocht mee kunt maken van camping A naar camping B en elke dag een tent voor je klaarzetten. En je spullen? Die worden door de organisatie die de routes uitstippelt gewoon naar de volgende camping gebracht! Tijdens het fietsen zet je je smartphone in een telefoonhouder voor je fiets, zodat je gemakkelijk de route kunt volgen.

Ben jij juist meer van de avontuurlijke fietsvakanties? Dan regel je alles van tevoren zelf (of juist niet). Een route uitstippelen, hotelletjes of campings opzoeken, leuke stops voor tijdens de route verkennen: een avontuurlijke vakantie voor mensen die er lekker op uit willen!

Buitenhotel De Vreemde vogel

Even een midweekje of een weekendje lekker er tussenuit in eigen land, dat kan een mens goed doen! Al die Center Parcs huisjes zijn echter allemaal precies hetzelfde, of je nu in Groningen of Middelburg zit… Daar hebben wij iets heel leuks voor gevonden: Buitenhotel De Vreemde Vogel. Wanneer je denkt dat je alles hebt gezien qua bijzondere vakantiehuisjes, moet je hier zeker eens heen gaan. Buitenhotel De Vreemde Vogel heeft verspreid over het terrein 10 vakantiehuisjes staan in de gekste vormen. Zo kun je bijvoorbeeld de nacht doorbrengen in een mega vogelhuis, een vliegtuig of een space shuttle. Ook hebben alle huisjes een eigen tuintje erbij én zit het ontbijt bij de prijs inbegrepen. Vergeet geen gave foto’s te maken, want zoiets vind je nooit meer! Tip: met de gemaakte foto’s kun je je eigen hoesjes ontwerpen, zodat je iedereen jouw bijzondere ervaring kunt laten zien.

de buitenvogel

Taal leren

Wil jij je vakantie het liefst nuttig besteden? Probeer dan eens een vakantie gecombineerd met een taalcursus! Verschillende organisaties bieden deze reizen aan voor allerlei talen, landen, leeftijden en periodes. Voor iedereen is er een geschikte taalreis te vinden. Bij sommige cursussen kun je ervoor kiezen om in een gastgezin te gaan, anderen hebben een speciale campus en weer een ander regelt voor jou een hotel. Ook voor een grotere reis is dit erg geschikt. Ga bijvoorbeeld op reis naar Guatemala, waar je in 4 weken de basis van de Spaanse taal leert. Daarna kun je ervoor kiezen om twee weken door dit prachtige land te trekken en de taalcursus gelijk in de praktijk te brengen. Zo kom je gemakkelijk in contact met de locals, dus vergeet je selfie stick niet mee te nemen om al deze bijzondere momenten vast te leggen.

Sprookjesroute

De sprookjesroute, gewoon een rondje door de Efteling? Zeker niet. In 1975 is een route ontstaan door Duitsland die verbonden is met de sprookjes van de gebroeders Grimm. De Duitse Sprookjesroute (in Duitsland bekend als Deutsche Märchenroute) gaat langs meer dan 60 plaatsen waar deze sprookjes zich hebben afgespeeld of die een rol hebben gespeeld in het leven van de twee broers.

Märchenroute

Deze reis is extra leuk als je hem maakt met een camper, zodat je overal makkelijk kunt overnachten. De route begint in Hanou, de geboorteplaats van de gebroeders Grimm, in het noorden van Duitsland. In 600 kilometer rijd je langs verhalen over Doornroosje, Sneeuwwitje, Roodkapje en vele anderen om uiteindelijk te eindigen in Bremen (je weet wel, van dat sprookje met die zingende dieren). Zorg wel dat je een goede autolader bij je hebt om je telefoon op te laden voor de route. Je reist door een prachtig landschap waar veel camperplaatsen en campings zijn gevestigd om de nacht door te brengen. Waar wacht je nog op!?

Woningruil

Wanneer je op reis gaat, en helemaal in het hoogseizoen, is het vinden van een goede accommodatie altijd weer een uitdaging. Het liefst wil je natuurlijk voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Behalve als… Inderdaad, een woningruil! Het spreekt voor zich: jij en je familie ruilen voor een korte periode van huis met een familie uit een ander land. Welk land? De databases van de verschillende aanbieders zijn eindeloos, dus ook de keuze voor jou is erg uitgebreid! Maak een profiel aan op één of meerdere sites met foto’s van jouw huis en zoek contact met families uit de landen waar jij graag naartoe zou willen. Zo ervaar jij jouw bestemming als een echte local en verblijf je ook nog eens gratis!

Wat voor originele vakantie zou jij nog eens willen doen?

Reageren