Op een roadtrip door Canada

Rondreizen door Canada doe je eigenlijk het beste met eigen vervoer. Het land is enorm groot en om de hoogtepunten van Canada te zien zal je lange afstanden moeten afleggen. Met een auto kan je zoveel mogelijk zien en je kunt stoppen waar je wilt. Een roadtrip door Canada is daarom een goed idee.

Planning autorondreis in Canada

Om te beginnen is het goed om te bedenken waar je precies heen wilt en hoelang je dan nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld de west én de oostkust bezoeken? Welke nationale parken en welke steden wil je zien? Lees ons artikel over backpacken in Canada met de plekken in Canada die je niet mag missen.

Visum voor Canada – rondreis met de auto

Als je naar Canada vliegt kan je online een e-visum aanvragen. Dit kost je $7,- en het duurt maximaal 72 uur voordat je het visum ontvangt. Je ETA blijft 5 jaar geldig en kunt er meerdere keren mee Canada in reizen. Je hoort bij aankomst in Canada hoelang je in het land mag blijven. Normaal gesproken is dit 6 maanden. Wil je langer weg en ben je onder de 30? Bekijk dan de mogelijkheden van een Working Holiday Visum. Een ETA vraag je hier aan.

Auto huren in Canada

Je kunt de huurauto al van tevoren boeken, dit geeft je meer zekerheid en als je vroeg boekt heb je vaak ook een lagere prijs. Er zijn veel verschillende aanbieders en ook Nederlandse websites waar je dit kunt doen. Je betaalt tussen €200,- en €300,- voor een Economy auto voor één week. Voor grotere auto’s betaal je tussen de €300,- en €500,- euro voor een week. Je kunt vaak een auto in combinatie met je vlucht boeken. In de meeste gevallen kom je dan goedkoper uit.

Voorwaarden auto huren Canada

Het is niet mogelijk om een auto te huren als je onder de 21 bent. Ben je tussen de 21 en 24 jaar? Dan heb je ook pech want dan moet je helaas een extra toeslag betalen. Als hoofdbestuurder is het verder noodzakelijk dat je in het bezit bent van een creditcard op jouw naam. Een internationaal rijbewijs heb je niet nodig, maar bij de meeste verhuurder moet je wel minstens 1 jaar je rijbewijs hebben.

Zorgeloos op autorondreis door Canada

Wil je zorgeloos op weg? Wees er dan zeker van dat de huurauto geschikt is voor de bestemmingen die je wilt bezoeken. Zo heb je in de Rocky Mountains een krachtige auto nodig. Sneeuwt het? Zorg er dan voor dat je sneeuwkettingen en/of een sneeuwbezem en een ijskrabber bij je hebt. Bij het huren van een auto hoort ook een verzekering die door de verhuurder wordt aangeboden. Het is aan te raden om de huurauto goed te verzekeren. In een ander land waar alles nieuw is heb je een grotere kans om een foutje te maken. Je kunt je verzekeren tegen schade, diefstal en ongevallen. Ook kan je de basis WA-verzekering uitbreiden.

Reageren