Op reis van A tot Z met een iPad aan je zij

Het plannen van een vakantie kost soms enkele weken of zelfs maanden. Thuis rond de eettafel pak je even de iPad erbij en scroll je gezamenlijk door mogelijke vakantiebestemmingen en zoek je naar hotels. Heb je eenmaal de keuze gemaakt dan maak je een lijstje met benodigdheden en werk je die af, zodra deze afgevinkt is op je iPad kun je deze als laatste in je koffer stoppen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle hulp die een iPad kan bieden als je eenmaal op vakantie bent.

De voorbereiding

Tenzij je houdt van spontaan een reis maken door middel van dobbelstenen, begint een reis met het de voorbereiding. Misschien heb je al een leuke vakantie bestemming in gedachten door een post die je op facebook zag of wil je even lekker wegdromen en inspiratie opdoen op de vele blogs die online zijn te vinden. Er zijn zoveel manieren om je inspiratie op te doen of om je voor te bereiden op een vakantie dat dit maar enkele voorbeelden zijn.

Via de Applestore zijn enkele taalcursussen te volgen zodat je niet compleet hopeloos bent als je op je nieuwe bestemming aankomt. Hou je van rondrijden dan is het verstandig om alvast wat kaarten te downloaden zodat je deze ook offline kunt navigeren. Altijd online zijn is leuk in eigen land maar als je in het buitenland met roamingkosten begint dan ben je duur uit.

Onderweg naar je bestemming

Onderweg naar je bestemming

Ook onderweg blijft een iPad ook aan je zij. Het is misschien wat laat voor die taalcursus waar we het al over hadden maar via Google Translate even snel een woord of 2 opzoeken is nog wel te doen. Met de huidige maatregelen en lockdowns worden de vakanties vaak gedaan met eigen auto. Daarom adviseren we je om via apps de verkeersdrukte en flitsers goed in de gaten te houden. Meeste auto’s beschikken tegenwoordig wel over een prima navigatie maar een extra paar technologische ogen die de wegen in de gaten houden kunnen nooit kwaad.

Heb je kinderen en meerdere iPads dan hou je deze gemakkelijk bezig met een leuke kleurplaat of een aflevering van hun favoriete tv-show. Vind je meerdere iPads misschien wat te duur? Dan kun je altijd kijken naar een refurbished iPad. Een model als de iPad 2017 heb je refurbished als voor € 259 en is ideaal als instapmodel.

Vermaak je met je iPad

Op een vakantie is genoeg te beleven. Je kunt genieten van de lokale cultuur, maar kunt ook gerust een auto huren om lekker op ontdekking uit te gaan. Heb je gekozen voor een all inclusive vakantie als bestemming dan wil je soms gewoon even op een strandbed liggen met een leuke puzzel of video. Hier is je iPad ook weer ideaal voor. Heb je netflix en nog wat opslagruimte over dan kun je gemakkelijk een compleet seizoen of 2 op je iPad kwijt die je dan weer heerlijk kunt kijken terwijl je op het stand ligt. Ben je meer het type om lekker te puzzelen dan zijn hier ook genoeg apps voor. Een leuke woord puzzel of misschien wat sudoku er is genoeg keuze voor iedereen. Als laatste kun je natuurlijk ook kiezen voor een audioboek. Door een boek te lezen op je iPad kun je veel gewicht besparen in je koffer.

Accessoires voor extra plezier

Naast de iPad zelf heb je ook de nodige accessoires die je helpen tijdens je reis door je af te sluiten van het lawaai van de auto of vliegtuig. Zo heb je verschillende hoofdtelefoons met noise canceling waardoor je alle ruis en andere geluiden uitsluit en je puur kan richten op je eigen muziek. De noise canceling werkt soms iets te goed en daarom moet je wel goed op je omgeving blijven letten. Je wilt natuurlijk niet dat een stewardess je voorbij loopt of dat je partner of moeder je ineens boos aankijkt omdat je haar al een tijdje (onbewust) aan het negeren bent. Of je nu kiest voor een sneeuw of zand vakantie, het blijft belangrijk om apparaten zoals je iPad goed te beschermen. Nu zul je een iPad niet zo snel mee de piste opnemen, maar het is wel wat gebruikelijker om, zoals eerder genoemd, je iPad mee het strand op te nemen om er daar gebruik van te maken. Dus dan moet je wel iPad wel voldoende beschermd zijn, want beschadiging door zand wordt niet door de garantie gedekt. Het aanschaffen van een beschermhoes en ook screenprotector  is daarom erg aan te raden.

Extra tip voor mogelijk nog meer vakantieplezier

Eerder in dit artikel hadden we het al eventjes dat je voor meerdere iPads best naar een refurbished iPad kunt kijken. Hierdoor kun je toch weer een paar honderd euro besparen in vergelijking met een nieuw model. Dit geld kun je vervolgens weer mooi in je vakantie steken door bijvoorbeeld een extra avondje uit eten te gaan of juist een duurder restaurant uit te kiezen. Mocht je nog niet weten wat refurbished precies inhoudt dan hier even in het kort. Een refurbished product zoals een iPad is in de laatste jaren zeer populair geworden in Nederland. Dit komt omdat je goedkoper uit bent, garantie van wel 3 jaar ontvangt en ook nog eens duurzaam bezig bent. Zoals eerder gezegd heb je een ipad 2017 al voor € 259 als je deze refurbished aanschaft bij een website als refurbished.nl. Naast iPads heeft refurbished.nl ook een grote voorraad aan iPhones, Apple Watches en Samsung telefoons. Allemaal refurbished, gecontroleerd op meer dan 50 punten door experts en op alle bestellingen zit een garantie van 3 jaar.

Reageren