Op reis met de beste auto: check de Mazda CX-5

Voor de beste reis moet een aantal factoren goed zijn. De locatie(s) uiteraard, of dit nu witte stranden, bergen of de mooiste steden zijn. Het gezelschap is natuurlijk ook belangrijk. Sommigen reizen het liefst alleen, anderen gaan met hun partner, gezin of vrienden. En, zeker voor Nederlanders, is het weer een factor. Maar voordat het genieten kan beginnen, moet je eerst op de plaats van bestemming aankomen. Vliegen is een mogelijkheid. Maar de meeste mensen gaan nog altijd met de auto op vakantie. In dit artikel staat zo’n goede auto voor reizen centraal, de Mazda CX-5.

Wat kost een Mazda CX-5?

Als je een Mazda CX-5 als occasion bekijkt op gaspedaal.nl, moet je niet schrikken van de prijs. Ook de gebruikte varianten zitten namelijk behoorlijk hoog. Dat heeft met de goede kwaliteit van de auto te maken. De CX-5 combineert het gemak van een SUV met de praktische insteek van een ruime hatchback.

En dat zie je terug in de prijs. Waar normaal gesproken een wat oudere occasion makkelijk (ruim) onder de 10.000 euro zit, komt de Mazda CX-5 eerder op 20.000 euro uit. Een voordeel voor jou als koper is dat de auto waardevast is en blijft. Je kunt er over een aantal jaar dus ook nog iets voor terugkrijgen.

Occasion een goede keuze?

Omdat de kwaliteit goed blijft is de Mazda CX-5 een prima keuze. En het gaat nog altijd om een occasion. Nieuw kost de CX-5 een stuk meer. En je hebt veel om te kiezen. Behalve dat de Mazda CX-5 te koop is als benzine- en dieselvariant, kun je ook voor elektrisch kiezen.

Veel mensen zijn steeds meer met het milieu bezig. Door voor een elektrische auto te kiezen, ga je milieuvriendelijk op vakantie. De actieradius is wat beperkter dan bij auto’s met een traditionele verbrandingsmotor. Maar is dat een probleem? Je bent op vakantie en hebt geen haast. Bovendien is het wel zo gezond om regelmatig te stoppen. Kies een mooi plekje uit en je kunt alvast wat fraaie vakantiefoto’s en filmpjes maken.

Occasion vs nieuwe auto

Als geld geen rol zou spelen, zouden de meeste mensen voor een nieuwe auto kiezen. De meest moderne elektrische auto met allerlei lekkere features. Tijd om wakker te worden. Want dergelijke auto’s zijn voor de meeste mensen niet te betalen.

En behalve de prijs is er nog een minpunt van een nieuwe auto. De levertijd kan lang zijn, erg lang. Een jaar is tegenwoordig echt geen uitzondering. Daar heb je met een occasion niet mee te maken. In het beste geval kun je na een week je voertuig al ophalen bij de garage.

Daarnaast is het aanbod van occasions veel groter. Dat is niet meer dan logisch. De Mazda CX-5 is in 2012 op de markt gebracht. Sinds die tijd hebben veel mensen deze auto gekocht en ook weer van de hand gedaan. Dat zie je aan het aanbod op websites waar je tweedehands een auto kunt kopen.

Reageren