Op reis met de juiste koffer

We kennen het allemaal, de vakantie komt in zicht, maar er moet nog zo veel gebeuren. De koffer van vorig jaar van de zolder gehaald en vervolgens kom je erachter dat hij eigenlijk helemaal zo goed niet meer is en dat terwijl hij nog helemaal niet zo oud is. Misschien toch maar even snel naar de winkel? Dan komen al snel de vragen welke koffer en vooral, welke prijs? Vakantie is leuk, maar ook al prijzig genoeg, waarom zouden we daar nu nog eens een schepje bovenop gooien? We zijn geneigd om weinig geld uit te geven aan onze reisbagage, om er vervolgens achter te komen dat tijdens de reis een wiel is afgebroken, de rits is uitgescheurd of de trekstang niet meer werkt. We spraken met de eigenaar van Koffergigant om te achterhalen hoe je de juiste koffer kiest.

De keuze voor de juiste koffer

Er zijn voor soort koffers verkrijgbaar, maar waar zit nou echt het grote verschil tussen? Het grootste verschil zit hem in de materialen en de afwerking van de koffers. Bijvoorbeeld de merken Samsonite en Rimowa, gebruiken 100% polycarbonaat (harde koffers). Gevolg hiervan is, dat de koffers van de bovenstaande merken niet reageren op de temperatuurverschillen in het luchtruim en tegen een stootje kunnen bij het inladen. Andere voordelen van polycarbonaat zijn dat het licht is en buigzaam. Ben je dus van plan om verre reizen te maken, ieder jaar in het vliegtuig te stappen en wil je dat je bagage veilig opgeborgen is, dan is het verstandig om daar één keer goed in te investeren, dan kun je gelijk jaren vooruit.

rimowa koffer

Een Rimowa koffer van 100% polycarbonaat

Uiteraard zijn er nog allerlei andere mogelijkheden qua koffers en materialen. Zo produceert Rimowa ook zeer stevige aluminium koffers, deze worden gebruikt voor een bepaalde lifestyle. Ze kunnen indeuken en vertellen daardoor een verhaal over iedere reis die er mee gemaakt is. Daarnaast zijn er ook nog allerlei zachte koffers. En ben je op zoek naar een harde koffer, maar wil je geen standaard koffer? Dan heeft bijvoorbeeld SuitSuit allerlei leuke printjes voor je. Een voordeel van zo’n mooie print is dat hij erg opvalt bij de bagageband, dus je hoeft niet lang te zoeken.

koffer bij bagageband

Wachten tot je eigen koffer weer op de bagageband voorbijkomt

Het inpakken van je koffer

Als je eenmaal een goede koffer hebt uitgezocht is het tijd om de koffer in te pakken. Om ervoor te zorgen dat je niet onnodig veel meeneemt geven we hier enkele tips om de voorbereidingen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Nog meer tips? Lees ook het artikel met 10 tips om je koffer in te pakken.

koffer op de juiste manier inpakken

De koffer op de juiste manier inpakken

  • Bedenk van tevoren welke kleding je aan wil doen. Kijk dus goed naar de bestemming, het weertype en hoelang je weg gaat.
  • Leg alles wat je nodig hebt eerst klaar, check vervolgens of je alles echt nodig hebt en pak vervolgens je koffer in.
  • Trek de zwaarste paar schoenen aan, dit scheelt gewicht in de koffer
  • Met meerdere personen op vakantie? Verdeel de bagage
  • Stop waardevolle spullen in de handbagage en zorg dat elektronica is opgeladen en ingeschakeld kan worden, anders mogen deze niet mee aan boord
  • Let op de regels voor vloeistoffen in de handbagage

Koffer ingepakt? Dan ben je helemaal klaar voor je reis!

Reageren