Op fietsvakantie? Vergeet deze 3 dingen niet!

Ben je sportief aangelegd en heb je zin in een avontuurlijke vakantie? Ga dan fietsen! Op fietsvakantie is het iedere dag een nieuw avontuur. Fietsvakantie heeft daarnaast ook als voordeel dat het niet duur is, je vogelvrij bent en je kunt gaan en staan waar je wilt. Je hebt er niet veel nodig en het is super gezond omdat je veel beweegt van de ene naar de andere bestemming. Kom er nu achter welke 3 dingen die je zeker niet moet vergeten mee te nemen op fietsvakantie.

1. Elektrische fiets

De belangrijkste van allemaal is natuurlijk je fiets, of beter nog een fiets die elektrisch aangedreven wordt. Met een elektrische fiets, ofwel E-bike, beweeg jij je super eenvoudig van de ene naar de andere bestemming. Een E-bike kost je een stuk minder eigen spierkracht, waardoor je meer energie overhoudt en langere afstanden op één dag kunt fietsen. Dit is vooral leuk om kilometers te kunnen maken. Zo kom je nog eens ergens en kun je tijdens je fietsvakantie zoveel mogelijk gebieden zien en ontdekken.

2. Telefoon en oplader

Naast je elektrische fiets is het ook erg belangrijk om je mobiele telefoon, en niet te vergeten oplader, mee te nemen. Hiermee kun je jouw avontuurlijke tocht op camera vastleggen, zodat je altijd een blijvende herinnering hebt wanneer je weer thuis bent. Daarnaast is een telefoon ook erg handig voor het plannen van fietsroutes. Er zijn, zeker wanneer je in Europa gaat fietsen, voldoende apps te downloaden waarmee je jouw ideale route uit kunt stippelen. Tip: koop een stuurhouder voor je mobiele telefoon, zodat je de route al fietsend kunt volgen.

3. Geldig legitimatiebewijs

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar je zult de eerste niet zijn die vergeet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Vooral met een fietsvakantie, kan dit snel worden vergeten. Je pakt je fiets en bent weg. Een controle van je legitimatiebewijs is niet nodig bij deze manier van vervoer. Bij een vakantie met het vliegtuig, wordt dit al op de luchthaven gecontroleerd en ook wanneer je met de trein naar je vakantiebestemming reist, volgt er ergens gedurende de treinreis een paspoortcontrole. Toch heb je jouw legitimatiebewijs nodig als je op de fiets op vakantie gaat. Je moet je kunnen legitimeren, waar je ook bent. En daarnaast heb je deze vaak ook nodig bij het inchecken bij de accommodatie(s) waar je gaat verblijven.

Reageren