Op fietsvakantie in het buitenland: dit heb je nodig

Heb je een lekkere fietsvakantie in het buitenland op de planning staan? Heerlijk! Een fietsvakantie zorgt niet alleen voor voldoende (dagelijkse) activiteit, het geeft je ook de mogelijkheid om plaatsen te zien die je normaal zou missen. Om de vakantie soepel te laten verlopen heb je natuurlijk wel een aantal belangrijke zaken nodig. Hier vind je een lijstje van alle items die je nodig hebt voor je fietsvakantie in het buitenland.

Met de auto op pad

Combineer je de fietsvakantie met een avontuurlijke roadtrip, dan is een fietsendrager essentieel. Op deze manier kun je de fietsen op een makkelijke, veilige manier op de auto vervoeren. Daarnaast geeft dit je ook de mogelijkheid om af en toe een mooie tussenstop te maken en een stukje te gaan fietsen. Even de benen strekken na een lange autorit; ook wel zo fijn!

Geschikte fietsen

Het klinkt misschien logisch, maar je staat er niet altijd bij stil. Je kan thuis misschien een prachtige omafiets hebben staan, maar deze fiets is natuurlijk een stuk minder geschikt om de steile hellingen in Zwitserland mee te beklimmen. Iedere eindlocatie heeft zo zijn eigen fiets nodig; over het algemeen kun je met een (goede) mountainbike goed uit de voeten. Zorg ook dat je fiets voldoende versnellingen heeft voor de steile klimmen.

GPS of kaarten

Je kan ontzettend genieten van een fietstocht door de mooiste plekken van Toscane, maar verdwalen is een absolute no-go. Nu staan de meeste fietsroutes vaak vrij duidelijk aangegeven, maar een GPS of kaart als back-up is toch zeker wel verstandig. Zeker wanneer je besluit je af en toe van de vooraf aangegeven paden af te wijken! Er zijn speciale GPS systemen voor de fiets beschikbaar. Deze kun je gewoon online bestellen.

Extra tip: Je aankopen online doen kan sowieso een verstandige keuze zijn. Op webwinkels zoals die van de Autovoordeelshop kun je nieuwe items, met grote kortingen aanschaffen. Online winkelen kan dan ook een stuk goedkoper zijn dan een aankoop bij de fysieke winkel; er hoeven geen kosten gemaakt te worden voor huur e.d., wat betekent dat de producten vaak goedkoper de deur uit kunnen gaan .

Regen- en wind bestendige kleding

Ook de juiste kleding is van belang tijdens een fietsvakantie. Ook wanneer de weersverwachting een stralende 27 graden aangeeft, kan je zomaar ineens een regenbui in fietsen. Goede regen- en wind bestendige kleding zorgt ervoor dat je altijd beschermd bent tegen de invloeden van het weer.

Een EHBO en reparatiekit

Ben voorbereid op eventuele ongelukken met een EHBO en reparatiekit. Zo kun je onbezorgd op pad!

Reageren