Op deze 10 vakantiebestemmingen heb je gegarandeerd een zonnige meivakantie!

De meivakantie is een ideaal moment om er samen met de kinderen op uit te trekken. Toch kan je ook eind mei zeker nog wel wat zonne-uren vinden. Waar trekken we best heen om een zonnige mei te beleven? Op basis van het overzicht op Waarschijntdezonwel.nl maakten wij onze top tien zonvakanties voor mei 2018.

# 10. Cyprus

Cyprus is niet voor niets de geboorteplaats van Aphrodite, godin van de liefde en de schoonheid. Met een gemiddelde temperatuur van 26°C en de vele zonne-uren, is mei een ideaal moment om deze Griekse schoonheid ook zelf te ontdekken. De temperatuur is aangenaam en we kunnen zomerse zweetbuien nog net voorkomen. Vooral wie met de kinderen op reis trekt, zal in Cyprus rust, genot en avontuur terugvinden.

limassol cyprus zonvakantie mei

# 9. Curaçao

Ver weg maar toch een beetje thuiskomen: welkom in Curaçao. Hier wachten ook in mei de witte stranden en de talrijke palmbomen jou op. Je kan er tot rust komen in Westpunt, genieten op Mambo Beach en een excursie plannen naar het befaamde Christoffelpark. Zonnig zal het er alvast zijn: met zijn acht zonne-uren per dag en een temperatuur die schommelt tussen 26 en 32°C, is het een ideale zonvakantie in mei.

grote knip curacao zonvakantie mei

# 8. Canarische eilanden

Op deze vulkanische eilanden lijk je het altijd wel warm te kunnen krijgen. Vooral tijdens een meivakantie blijkt dat het geval te zijn. De regenperiode is definitief voorbij en ook de temperatuur begint langzaamaan te klimmen zonder ons te oververhitten: een gemiddelde temperatuur van 21,5°C maakt het verblijf extra aangenaam. De eerste snorkelaars bevinden zich al in het zeewater en uiteraard kan je zoals steeds naar hartenlust eilandhoppen.

Playa de Las Teresitas, een bekend strand in de buurt van Santa Cruz de Tenerife

# 7. Zakynthos

Cyprus is lang niet de enige Europese parel waar je een zonnige meivakantie kan beleven. Met een temperatuur van ongeveer 20°C voelt het ook in Zakynthos als een zonnige lentedag. Samen met de kinderen de zon opzoeken in de meivakantie en dit zonder Europa te moeten verlaten? Dan is Zakynthos de ideale locatie: naast de parelblauwe zee zijn er immers heel wat waterparken, (water)sportmogelijkheden en zullen ook zij een bezoek aan het ‘piratenschip’ op Shipwreck Beach weten te appreciëren. Klaar voor het avontuur?!

Dafni beach, Zakynthos, Griekenland

# 6. Miami

Mag het voor jouw zonvakantie in mei al eens wat verder zijn? Waarom dan niet kiezen voor de Sunshine State? Begin mei is een ideaal moment om er de zon op te zoeken: het hoogseizoen is nog niet begonnen maar het geweldige weer alvast wel. Heerlijk om te shoppen, op het strand te vertoeven of om langs de luxueuze winkels te kuieren.

Miami Florida zonvakantie meivakantie USA

# 5. Jamaica

Bobsleeënde Jamaicanen zal je er niet snel meer tegenkomen. Dit zonnig eiland is dan ook een ideale zonbestemming waar je kan genieten van een felblauwe zee, parelwitte stranden en een bijzondere cultuur waar de accenten van het koloniale tijdperk altijd wel aanwezig bleven. Vooral wanneer je op zoek bent naar een zonvakantie eind mei, is Jamaica een uitstekende keuze.

Strand in Jamaica, Montego Bay

# 4. Ibiza

Het echte feestseizoen begint er pas tijdens de zomervakantie, maar dat maakt een korte meivakantie naar Ibiza des te leuker. Ibiza heeft immers zoveel meer te bieden dan de vele clubs en discotheken ons doen vermoeden. Om ongestoord te kunnen genieten van de lokale cultuur en de prachtige stranden, is een zonvakantie in mei misschien wel het ideale moment.

zon meivakantie ibiza vissersboten

# 3. Turkse Riviera

Een enkele badplaats in de Turkse Riviera uitkiezen, konden we niet. Alle badsteden zijn ideaal voor een goedkope zonvakantie in mei. De heerlijke goudgele stranden worden er dan felverlicht door de Turkse zon die een gemiddelde temperatuur van 25°C met zich meebrengt. Even uitblazen? Dan kan je ook het prachtige hinterland op eigen houtje ontdekken.

alanya zonvakantie in mei

# 2. Sri Lanka

Sri Lanka is een ideale locatie voor een zonvakantie in mei. De temperatuur loopt er op tot het zwoele 32°C zonder dat de vele toeristen er de hotels overrompelen. Het is een ideaal moment om de unieke lokale cultuur in alle rust en eenvoud te ontdekken, de prachtige natuur in al zijn details te bewonderen en de prachtige zandstranden te bevolken.

tropisch strand sri lanka meivakantie zon

# 1. Aruba

Onze favoriete zonvakantie in mei 2018, is toch wel Aruba. Een Happy Island met een fenomenale cultuur, een verkwikkend uitgaansleven, witte zandstranden en heerlijke cocktailbars. De temperatuur is zomers maar de frisse zeebries maakt het toch voldoende aangenaam. Wat ons betreft is het voorjaar een ideaal moment om deze favoriet te bezoeken en tot rust te komen op een van de hagelwitte stranden.

palm beach aruba zonvakantie meivakantie

Ga jij de zon opzoeken deze meivakantie? Zo ja, wat is jouw favoriete bestemming voor een zonnige meivakantie?

Reageren