Op de motor door Nepal

Wanneer je op zoek bent naar een avontuurlijke reis met vooral veel diversiteit, dan kan ik je een rondreis op de motor aanraden door het prachtige Nepal. Ik ben nog nergens anders geweest waar het zo divers was dan in Nepal. Het landschap is er wonderbaarlijk groen, het land heeft drukke steden, hoge gebergtes en natte jungles. Overal waar je komt zie je de gekleurde gebedsvlaggetjes hangen. Bij prachtige uitzichten, maar ook middenin arme wijken. Zo blijft elk plekje in Nepal bijzonder.

Motor huren

In het land zijn er diverse plekken om een motor te huren. Het is aan te raden om dit op een centraal punt zoals Kathmandu te doen. Wij vlogen op Kathmandu airport en konden vanaf daar gemakkelijk doorreizen per motor. Het land is klein genoeg om binnen een week of drie overal geweest te zijn. Kathmandu is een goede stad om de eerste twee dagen te vertoeven. Je kunt er heerlijk eten, de mensen zijn enorm gastvrij. Bezoek de toeristische wijk Thamel voor westerse invloeden, maar ga ook juist naar Patan, waar de Oosterse tempels de overhand hebben.

495867549 (1)

Land van tempels

Door het hele land zijn prachtige tempels te vinden. Reis per motor naar de Monkey Temple, waar je een prachtig uitzicht hebt over Kathmandu. Ook Bodnath, Pashupatinath en Baktapur zijn perfect om een kort tripje naar te maken. Wanneer je de stad en de tempels hebt gezien, kun je op echt avontuur. Neem de motor mee naar het zuiden en maak een prachtige jungle-tocht door Chitwan. Reis vanaf daar door richting het noorden en ontdek de Himalaya per wandeltocht of reis per motor een deel van de tocht. Overal zijn er adembenemende uitzichten, van besneeuwde bergtoppen tot groene jungles. Nepal is een prachtland om per motor doorheen te reizen.

Reageren