Op de fiets Europa door

Europa is een heerlijk werelddeel om te ontdekken. Maar Europa is groot en heb je niet in een paar dagen gezien. Een leuke en handige manier om de verschillende landen binnen Europa te ontdekken is per fiets. Maar er zijn verschillende manieren om de fiets te gebruiken binnen je vakantie. Je kunt de hele reis op de fiets afleggen, of het combineren met ander vervoer.

op de fiets europa door

Fietsvakantie

Als fietstoerist heb je je vakantie volledig in eigen hand. Je bepaald je eigen tempo, je kunt stoppen wanneer jij wilt om bijvoorbeeld een foto te nemen of van het uitzicht te genieten. Je bepaald je eigen route en eenvoudiger unieke plekken dan met bijvoorbeeld de auto of trein. Geen problemen met een parkeerplaats zoeken of de juiste uitstaphalte. Om op de fiets heel Europa door te gaan is wellicht te hoog gegrepen. Maar ga bijvoorbeeld via België, Frankrijk en Portugal naar het zuiden van Spanje, of maak een rondje Duitsland, Zwitserland, Luxemburg en België.

Lees ook: 15 heerlijke fietsroutes in Nederland

Met de fiets in de trein

Een vakantie per fiets kun je eenvoudig combineren met het treinvervoer. Zo kun je grote afstanden per trein afleggen en de plaatsen die je bezoekt met de fiets bezichtigen. Het is nog heel erg betaalbaar ook om heel veel landen te ontdekken in één week tijd met de trein als vervoersmiddel. Handig hiervoor is de vouwfiets, die kun je opvouwen waardoor hij makkelijk te dragen is en je hem in de bagagevakken van de trein kunt plaatsen. En kies je voor de elektrische vouwfiets, dan geniet je van ultiem comfort. Met een elektrische vouwfiets fiets je een langere afstand in kortere tijd, zo kun je meer van Europa zien in een relatief korte periode, ideaal dus! Je hebt ze al heel betaalbaar tegenwoordig.

Huur een fiets

Heb je geen fiets, of geen zin om deze mee te nemen op je reis, kun je ook een fiets huren. In vrijwel ieder land kun je tegenwoordig fietsen huren. Mountainbikes, stadsfietsen en zelfs elektrische fietsen. Zo kun je het gebruik van de fiets goed combineren met ander vervoer. Zo kun je bijvoorbeeld met het vliegveld naar Griekenland afreizen en de Griekse eilanden per fiets ontdekken. Of reis met je auto door verschillende Europese landen en huur een fiets om drukke steden te bezichtigen.

Ik spreek uit ervaring door de zeggen dat het ideaal is om met de fiets Europa te ontdekken. Je geniet van de natuur en kunt eenvoudig op de meest verstopte plekken komen. Het is een waanzinnige manier om de verschillende uithoeken van de vele landen te ontdekken!

Inspiratie nodig voor een route? Er is een handige site waarop andere fietsvakantiegangers hun routes plaatsen; dat is alweer een zorg minder!

Reageren