Onverwachte manieren om geld te besparen tijdens het reizen

Reizen is op zich al duur genoeg. Een vliegticket, vervoer naar het hotel en het hotel zelf kost je vaak al een flinke duit, terwijl daar ook nog eens activiteiten en eten en drinken bovenop komen. Het kan daarom lonen om op zoek te gaan naar tips om tijdens het reizen geld te besparen. In dit artikel behandelen we daarom een aantal simpele, onverwachte tips die ervoor zorgen dat je geld kunt besparen tijdens het reizen.

Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Het inschrijven voor een nieuwsbrief is een van de beste manieren om geld te besparen tijdens het reizen. Het is heel gemakkelijk en je kunt er vooral vooraf erg veel geld mee besparen. Door je in te schrijven voor aanbieders van zeer goedkope vliegtickets, heb je een grotere kans dat je voor een prikkie op vakantie kunt.

Je kunt hierin zelfs een stapje verder gaan, door zelfs prijsnotificaties in te stellen. Je krijgt dan een melding wanneer een vlucht of treinreis bijvoorbeeld tot onder een bepaalde prijs is gezakt of wanneer er een aanbieding op igeldt In deze gevallen kun je al snel tientallen euro’s besparen. Dit is tevens mogelijk bij hotels, zodat je ook last-minute kunt veranderen van hotel en hiermee veel kosten kan vermijden.

VPN-download

Een VPN download je makkelijk en het zal je helpen met het verkrijgen van goedkope tickets. Aanbieders van vliegreizen gebruiken namelijk vaak jouw locatie om de prijzen van vliegtickets te bepalen. Dit gaat op basis van je IP-adres. Wanneer je echter je IP-adres weet te verbergen voor de aanbieders, kan er geen prijs bepaald worden voor jou vliegticket op basis van je locatie. Het lijkt daarom of je niet eerder naar dit vliegticket gezocht hebt, waardoor je het vliegticket tegen een goedkopere prijs kunt krijgen.

Onderhandelen

Hoewel dit niet erg gebruikelijk is in de westerse landen, kun je in het buitenland veel onderhandelen. Zeker in Zuid-Amerika en Azië is handelen tot een kunst verheven. In sommige gevallen vragen verkopers namelijk wel drie tot vier keer de prijs die je er eigenlijk voor kunt betalen. Het loont dan ook zeker om te onderhandelen over de kleinste dingen, aangezien je hier heel simpel veel geld mee kunt besparen. Je moet het wel kunnen en je moet geen schaamte kennen, maar als je handelen eenmaal tot kunst hebt verheven, dan bespaar je al snel tientallen euro’s.

Schrijf je in

Loyaliteitsprogramma’s zijn fantastische manieren om geld te besparen. Dit begint eigenlijk al bij het boeken van je vliegticket. Door gebruik te maken van loyaliteitsprogramma’s van vliegtuigmaatschappijen, maak je kans op verschillende voordelen. Zo kun je toegang krijgen tot de vip lounge, krijg je persoonlijke aanbiedingen op vliegtickets en kun je opgespaarde punten gebruiken om de prijs van het vliegticket te drukken.

Dit werkt ook voor hotels. Veel hotels bieden namelijk ook een loyaliteitsprogramma aan. Daarbij maak je bijvoorbeeld kans op een gratis kamerupgrade, een verblijf inclusief gratis ontbijt of bijvoorbeeld een tweede nacht gratis. Hoewel je dit niet direct in de gaten hebt en het sparen van punten wat langer duurt, kan het je zeker op lange termijn veel voordelen opleveren.

Wees flexibel met reisdata

Wanneer je flexibel kunt zijn in je reisdata, is het zeker de moeite waard om hier goed in te duiken. Het verschuiven van je vlucht met een (of enkele) dag(en) kan namelijk veel geld besparen. Dit werkt eigenlijk hetzelfde wanneer je ook gaat kijken naar andere vliegvelden in de buurt. Hoewel dit misschien in eerste instantie wat verder reizen is, kan het je daadwerkelijk honderden euro’s op een vlucht besparen.

Reis buiten het hoogseizoen

Een van de belangrijkste tips is om te reizen buiten het hoogseizoen. Dit gaat je het grootste voordeel van allemaal opleveren. Zeker wanneer het gaat om vakantielanden die tijdens ons zomerklimaat zelf ook een zomerklimaat hebben, levert het veel geld op om buiten het seizoen te gaan. Hierbij moet je af en toe wat geluk hebben met het weer, maar wanneer je net na het hoogseizoen en vooral buiten de vakanties reist, kun je al snel veel geld besparen.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg manieren om snel veel geld te besparen. Een VPN-download is een van de meest relevante. Dit werkt namelijk niet alleen voor vliegtickets, maar kan je ook bij hotels grote voordelen opleveren. Heb je zelf nou nog onverwachte reistips die ervoor zorgen dat jij elke reis veel geld bespaart? Laat het ons dan weten!

Reageren