Ontdek het veelzijdige Afrika

Het is bijna onmogelijk om het continent Afrika in een zin te omschrijven. Zo kun je rondrijden in de woestijn, wilde dieren spotten in de savanne of het regenwoud, of heerlijk relaxen aan het strand met een kokosnoot in de hand. Het continent is te groot om in een vakantie te ontdekken, maar een combinatiereis, waarbij je twee of drie landen aandoet, is zeker mogelijk. Het aan jou om te kiezen welk deel van Afrika je eerst wilt ontdekken. Want een ding is zeker, Afrika eenmaal ontdekt, inspireert voor een volgend bezoek.

Zuid-Afrika

Met haar interessante geschiedenis en adembenemende natuur is Zuid-Afrika zeker een geweldige vakantiebestemming. Prachtige steden zoals Kaapstad en Johannesburg zijn eenvoudig te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan het prachtige natuurreservaat Kruger Park. Genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf de Tafelberg of een duizelingwekkende bungy-jump maken op wereldrecordhoogte? Het is allemaal mogelijk in Zuid-Afrika. Aanbieders van Zuid-Afrika reizen bieden ook vaak een combinatiereis naar Namibië en Botswana aan.

Naar het Oosten

Een land als Tanzania biedt de woeste savanne, de indrukwekkende berg Kilimanjaro en de prachtige kust met witte stranden. Ook is het heel goed mogelijk om reis naar Tanzania te combineren met een bezoek aan buurland Kenia, bekend om de stam Masai en de vele natuurreservaten. Tanzania reizen zijn te boeken met accommodatie en budget naar keuze. Zo kun je tijdens een safari slapen in een vooropgezette tent of luxe genieten in prachtige hotelkamer.

West-Afrika

Landen als Burkina Faso en Nigeria in West-Afrika zijn niet zo bekend, maar zeker een bezoek waard. In Nigeria wonen bijvoorbeeld meer dan 250 etnische groepen, ieder met hun eigen taal, tradities en muziek. De Nigerdelta een wereldberoemd schouwspel. Ook leuk, een bezoek aan een Nollywood-film, erg populair in Afrika. De oude Franse kolonie Burkina Faso biedt een interessante mix van natuurschoon, kunst en cultuur, van onder andere de vroegere Mossi koningsrijken.

Reageren