Ontdek Groningen stad; 5 x doen tijdens je bezoek

De provincie Groningen heeft van alles in huis. Start je ontdekkingstocht in het noorden van Nederland in de gelijknamige hoofdstad; een bruisende, historische en gezellige bestemming voor jong en oud. Kom met de trein of stap in de auto; parkeren in Groningen is appeltje-eitje!

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de vele interessante musea. En de Bourgondiërs onder ons hebben ook niets te klagen; Groningen stad ligt namelijk vol met goede restaurants een foodmarkets. Omdat Groningen een echte studentenstad is, vindt je er bovendien veel knusse cafés en kroegjes. Hier is het heerlijk vertoeven met een drankje! Ontdek deze top stad zelf met de volgende 5 activiteiten;

1. Beklim de Martinitoren voor een spectaculair uitzicht

Martinitoren Groningen

Deze activiteit is geweldig voor mensen zonder hoogtevrees. In het centrum van Groningen vindt je de mooie oude Martinitoren; met zijn 97 meter hoogte is dit de hoogste toren van de stad. En wat er zo leuk aan is; je kunt deze topper zelf beklimmen. Waag je aan de ruim 300 treden en geniet eenmaal boven van een verbluffend uitzicht over de stad en de omgeving.

2. Ga suppen over de Groningse grachten

Ga suppen over de Groningse grachten

Het is helemaal hip en happening; suppen, oftewel “Stand up Paddle”. En wat is er leuker dan dit te doen op de prachtige grachten van Groningen stad? Het is de perfecte manier om alles eens van een andere kant te bekijken. Én natuurlijk om ook nog eens sportief bezig te zijn! Je kunt op verschillende plekken in de stad supboarden huren. Verken al suppend de Hoge en Lage der A, de Noorderhaven, de Turfsingel en de Oosterhaven. Puur genieten!

Lees ook: dit zijn de mooiste plekjes van Groningen en ontdek alle parels van de provincie.

3. Shop ‘till you drop in het A-kwartier

Het A-kwartier staat voor De Hoge en Lage der A, de Brugstraat en het A-kerkhof. Je vindt in deze wijk een eeuwenoude sfeer, met idyllische pakhuizen aan het water en tal van middeleeuwse panden. In bijna al deze prachtige panden zijn winkels of cafés gevestigd; van fashionshops en pop-up stores, tot ambachtelijke winkels vol met streekproducten. Kortom; een walhalla voor shopaholics!

4. Eet een typische Groningse “Eierbal” op de Grote Markt

In Groningen wordt het een “aaierbal” genoemd; deze heerlijke traditionele snack die het heeft geschopt to UNESCO cultureel erfgoed. De lekkernij lijkt op de “Scotch Egg”, maar dan nét iets anders. De Groningse eierbal is werkelijk overal in de stad verkrijgbaar; van restaurants en cafés tot snackbars en markten. Bovendien zijn er verschillende variaties, zoals een eierbal van kwartelei of een roti-bal. Mis deze culinaire ervaring niet!

5. Bezoek het Groninger Museum

Groninger Museum

Na al het shoppen, sporten en eten is het tijd voor wat cultuur. En die vindt je als geen ander in het beroemde Groninger Museum; dé plek voor kunst, kunstgeschiedenis en design. En een must-visit voor iedere kunstliefhebber.

In het museum wordt geprobeerd om bezoekers hun kijk op beeldende kunst te veranderen. Er worden vernieuwende thema’s aangepakt, maar ook is er een vaste collectie van historische objecten. Deze vertelt het uitgebreide verhaal over de geschiedenis van Groningen. Het is een geweldig museum waar je uren kunt rondkijken en jezelf verwonderen.

Kortom; Groningen stad is een top bestemming in Nederland. De relaxte sfeer, de gezelligheid en de mooie bezienswaardigheden maken dat je je hier meteen thuis voelt. Waar wacht je nog op!?

Reageren